,
Güneş Paneli Alırken Sorulması Gereken Sorular , Kurulumculara güvenemez miyim? Sonuçta onlar uzman. Eh, bu mutlaka böyle değil.
Bu, güneş paneli şirketlerinin hala ellerinde malzemeleri olduğu ve güneş enerji sisteminize modası geçmiş, verimi düşük, performans vermeyen ürünler olduğu ve size satmak istedikleri gibi hadiselerle sıkça karşılaşmaktayız. Hatta bu yüklenici firmalar yararlanabileceğiniz elektrik üretim potansiyeline aşina bile olmayabilirler.
Güneş enerjisi kurulum şirketine güvenip güvenemeyeceğinizi öğrenin
Ürününün ve işçiliğinin arkasında duran ve güneş sisteminizin ömrü boyunca işinde kalacak deneyimli bir güneş enerjisi firması bulmak önemlidir.
Sektör, tüketiciye ‘karbon ayak izimizi azaltmak, küresel ısınmayı yavaşlatmak ve gezegeni kurtarmak için hep birlikte bu çabadayız’ duygusunu hissettirmek için çevre bilincine sahip bireylere hitap eden reklamlar için olgunlaşmış durumda .
Şebekenin olduğu sistemlerde, toplam ihtiyaç olan enerjinin altında güneş enerji sistemleri kurulabilir. Çalışması gereken elektrikli cihazların tamamı yine çalışır. Burada ince çizgi şebeke yükünün ne kadar kullanıldığıdır. ( elektrik faturasındaki tasarruf oranı) Kurulumcu yüklenici firmanızdan, tasarlanan güneş enerji sisteminizin, yılllık ortalamada elektrik üretim kW sı, dolayısıyla tarife fiyatınıza göre tasarruf veya satış ücretlerinizin garantisini (yazılı) istemeniz, art niyetli meslekdaşlarımıza karşı faydanıza olacakdır.
.
bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?
.
Bunun yerine, girişimcinin en büyük yararı, bu amaca ulaşmak için düşük kaliteli ürünler ve vasıfsız işçiler kullanarak gerçekten çok para kazanmak olabilir.
Yatırımın değerini en iyi şekilde elde etmek için şirketi araştırmak size (alıcıya) kalmıştır.
Bir güneş enerjisi sistemi kurmanın tüm maliyetleri hakkında bilgi edinin
Soruların listesi şunları içermelidir: İlk teklifinize dahil olmayan veya tahmin etmediğiniz herhangi bir maliyet var mı?
1. Ne gibi maliyetler bekleyebilirim?
Genel olarak, ülkemizde şu anda 5 kilovatlık bir sistem kurmanın ortalama maliyeti, yaklaşık 10.00 dolar civarıdır.
Bunun sadece bir ortalama olduğunu ve bölgeden bölgeye ve ayrıca belirli çatı konfigürasyonlarıyla değişeceğini bilmeliyiz. Sizin ihtiyaçlarınız da 5 kilovatlık bir sistemden fazla olabilir.
Bu neleri içerir?
İlk olarak, güneş panellerinin maliyeti.
Güneş panellerinin maliyeti nedir?
Ön ödeme, seçilen panellerin kalitesine göre değişecektir. Mevcut farklı panel türleri hakkında bir tartışma için Güneş Panelleri Neden Pahalıdır? okuyunuz.
Daha pahalı panellerin tipik olarak daha verimli olduğunu ve artan güç üretimi nedeniyle zaman içinde size daha fazla para kazandıracağını unutmayın.
Şu anda mevcut olan panellerin bir karşılaştırması için , PIYASADAKI EN VERIMLI GÜNEŞ PANELLERI HANGILERIDIR? sayfasını ziyaret edin.
Kalite ile birlikte ihtiyacınız olan ve ayrılan alana sığabilecek güneş paneli sayısını da göz önünde bulundurmalısınız.
2. Güneş panellerine ek olarak başka hangi donanımlara ihtiyacım var?
Güneş pilinde üretilen elektriği doğru akımdan ev, işyeri sistemlerinde kullanılan alternatif akım elektriğine dönüştürmek için invertörler gereklidir.
Merkezi bir invertör veya dizi invertörü tüm güneş dizisini kaplarken, mikro invertörler her panelin arkasında bulunur. Mikro invertörler, yalnızca bir veya birkaç panel gölge , kirlilik veya kardan etkilendiğinde , tüm dizinin ortalamanın altında bir seviyede performans göstermesi sorununu çözmek için icat edildi .
Piyasadaki yeni bir üçüncü seçenek, bir güneş paneli tarafından üretilen doğru akımı, DC akımını AC’ye dönüştüren bir yardımcı invertöre beslemeden önce “optimize etmek” için tasarlanmış güç optimize edicidir.
Yeni bir çatı için pazardaysanız veya yeni bir ev inşa ediyorsanız, çatıda güneş panelleri için yeni bir seçenek mevcut. Geçenlerde güneş kiremitlerinden yapılan ilk çatı döşendi .
Tesla tarafından üretilen bu ürün 30 yıl garantili ve bu durumda uygun bir seçenek olsa da, öngörülen maliyet tasarrufunu kanıtlayacak kadar uzun süredir piyasada değil ve hala geleneksel bir güneş paneline bakıyor olabilirsiniz.
Geleneksel bir güneş paneli dizisi ile, eğer yerleştiriyorsanız, panelleri çatınıza sabitlemek için alt yapı sistemine de ihtiyacınız olacaktır. Paneller kiremit, kompozisyon veya metal çatılar üzerine yerleştirilebilir ve bunları sabitlemek için braketler ve kancalar gibi metaryellere ihtiyacınız olacaktır. . Alternatif olarak, güneş enerjisi dizinizi bir zemin alt yapılarına monte etmeyi seçebilirsiniz.
Şu anda üç farklı montaj sistemi seçeneği mevcuttur. Sabitlenebilirler, yani gündüz saatlerinde sürekli güneş ışığının mevcut olduğu iyi olan kalıcı bir konuma yerleştirilebilirler.
Ekvatordan uzakta yaşıyorsanız, güneş mevsimsel olarak farklı şekilde kavis yapar ve panellerin eğimini ayarlamak için döner yataklı ayarlanabilir bir alt yapı sisteminden faydalanır.
Son olarak, panellerin güneşin gökyüzündeki ilerlemesini “izlemek” için hareket ettiği ve mevcut güneş ışığını en üst düzeye çıkardığı izleme sistemleri mevcuttur. Bir izleme sistemi, kabloları gömmek ve derecelendirme dahil olmak üzere saha hazırlığını gerektirecektir .
3. Aküye ihtiyacım var mı?
Güneş parladığında güneş enerjisi üretilir. Buna göre, fazla enerji, güneş olmadığı zamanlarda kullanılmak üzere tesislerinizde akülerde depolanabilir veya bölgenizde opsiyon varsa, fazla enerjiyi konut veya işyerinizi besleyen elektrik şebekesine satabilir ve tüketiminiz sırasında kullanabilirsiniz.
Kendi enerjinizi depolamayı seçerseniz, birkaç farklı üretici bu amaç için aküler sunar. Bunlar muhtemelen kurşun asit, lityum iyon veya tuzlu sudan yapılacaktır.
Özellikler büyük ölçüde farklılık gösterir, bu nedenle yalnızca akünün depolama kapasitesinin yanı sıra bir dizi faktörü de değerlendirmeniz gerekecektir. Kapasite, akünün depolayabileceği kilovat saat elektrikle ölçülür.
Ancak bu, zamanın belirli bir anında kaç kilovat sağlayabileceğinin bir ölçüsü değildir.
İkincisi aküler bir “güç derecesi” olarak ölçülür ve en iyi şu şekilde anlaşılabilir:
- Yüksek güç derecesine ve düşük kapasiteye sahip bir akü, tüm evinizin enerji ihtiyacını ancak kısa bir süre için karşılayabilir.
- Düşük güç derecesine ve yüksek kapasiteye sahip bir pil, daha az cihazı çalıştırabilir, ancak uzun süre.
Diğer bir husus, DoD olarak adlandırılan akünün deşarj derinliğidir. Genel olarak, bir akü kuru çalıştırırsanız, şarj olmaz veya kullanım ömrü boyunca daha az şarj olur, bu nedenle akü düşük seviyede çalıştırmak en iyisidir, ancak kuru değil .
Deşarj derinliği, optimum pil ömrü için yeniden şarj etmeden önce pili boşaltabileceğiniz yüzdedir. Örneğin 10 kilovat saatlik bir piliniz varsa ve deşarj derinliği yüzde 90 ise, yeniden şarj etmeden önce 9 kilovat saati kullanabilirsiniz.
.
bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?
.
Son olarak, akünün “gidiş-dönüş verimliliği” olarak bilinen şeyi göz önünde bulundurmalısınız. Bir pil, içine beslenen enerjiyi depolamada yüzde 100 verimli değildir. Örneğin, aküyü on kilovat saat elektrik beslerseniz ve dokuz kilovat saat çekilebilir hale getirirseniz, gidiş-dönüş verimliliği yüzde 90’dır.
Ayrıca pil ömrünü kapsayan garantileri de karşılaştırmak isteyeceksiniz. Çoğu ev enerji sistemi, günlük olarak “döngü” yapar veya şarj eder ve boşaltır. Bir akünün şarj tutma yeteneği zamanla azalır. Bir akünün on yıl veya yüzde 75’te 5.000 döngü garantisi varsa, bu, garanti süresinin sonunda pilin enerji depolama yeteneğinin yüzde 25’inden fazlasını kaybetmeyeceği anlamına gelir.
Diğer tüm donanımlarda olduğu gibi ve bir yükleyici seçerken yukarıda tartışıldığı gibi, ürünü ve üreticisinin itibarını ve geçmişini araştırmak isteyeceksiniz.
Birden fazla akü satın alabilir ve alanla ilgili hususlar için istiflenebilir pillere bakmak isteyebilirsiniz.
Tesla Powerwall da çok fazla tanıtım aldı. Doğrudan bir iç duvara monte edilebilen yassı bir pildir. Bu çekici bir seçenektir ve tüketiciler için daha kolay erişilebilir hale gelmektedir , ancak Powerwall’un perakende fiyatına ek olarak montaj donanımı ve kurulum maliyetlerini de göz önünde bulundurmayı unutmayın.
4. Yumuşak maliyetler nelerdir?
Eh, yeni başlayanlar için kesinlikle yumuşak değiller!
Güneş Panelleri Neden Bu Kadar Pahalıdır bölümünde tartışıldığı gibi , kurulum için işçilik maliyeti, izinlerin alınması ile ilgili maliyetler ve gerekli elektrik, yapısal ve yangın güvenliği denetimlerinin yanı sıra bağlantı maliyetleri olan yumuşak maliyetler, bağlantı maliyetleri maliyetinin yüzde 40’ını oluşturabilir.
Ve bu izin ve kurulum maliyetlerinin yanı sıra, sistemi kapsayacak şekilde ev sahibi için sigorta poliçesi eklemeyi unutmayın.
5. İzin vermenin kapsamı nedir?
Bir güneş enerjisi sistemi için inşaat ruhsatı, imar gerekliliklerine uygunluğun kanıtını gerektirecektir.
Örnek olarak, bu, bir yere montaj sistemi için bir tesviye ön incelemesi için bir gerekliliği bile içerebilir. Yapısal güvenlik incelemesi, yalnızca çatının panellerin ağırlığını kaldırabileceğinin kanıtını gerektirmeyebilir, aynı zamanda bazı yargı alanlarında, sistemin kuvvetli rüzgarlarda veya sismik aktivite yoluyla bütünlüğünün onaylanması gerekir.
İzin maliyetleri, yalnızca başvuru ücretini değil, aynı zamanda elektrik ve yangın yönetmeliklerine uygunluğu belgelemek için nitelikli bağımsız yüklenicilere ödeme yapmayı da içerir.
6. Şebekeye bağlanmak neleri içerir?
Güneş paneli montajcısı, sisteminizi yerel elektrik şebekesine bağlamak için yerel şebeke ara bağlantı gereksinimlerine aşina olan lisanslı bir elektrik yüklenicisine sahip olmalıdır. Maliyet, yardımcı programın ölçüm gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir. Diziniz yerde ve uzaktaysa, bir elektrik hattını gömmek için ek masrafınız olabilir.
Elektrikçi kurulum gerekliliklerini yerel kamu hizmeti kuruluşu ile teyit edecek ve uyumluluğu sağlayacak olsa da, şebekeye beslediğiniz güçle ilgili olarak yerel şebeke dağıtıcı firmanız ile ile ayrı bir sözleşme yapacaksınız.
Bakım ve garantiler hakkında sorular
1. Sisteminizin ne kadar iyi performans gösterdiğini nasıl anlarsınız?
Çoğu inverter , sisteminiz tarafından üretilen enerjiyi gerçek zamanlı olarak ölçer, görüntüler ve kaydeder. Ancak optimum şekilde çalışıp çalışmadığını nasıl anlarsınız?
Tipik bir izleme ekranı, sisteminizin ne kadar enerji ürettiğini ve şu anda ne kadar kullandığınızı gösterir ve günlük özetin yanı sıra geçmiş üretim ve tüketim verilerini de gösterebilir. Ayrıca akünüzün şarj durumunu da gösterecektir.
Birçok izleme sistemi, kullanıcının çevrimiçi olabilmesi ve gerçek zamanlı veya geçmiş verilere erişebilmesi için bu bilgileri kaydeder ve saklar.
Örneğin, evde değilsiniz, ancak Aralık ayında sisteminizin performansını kontrol etmek istiyorsunuz, bunu bulabilir, öngörülen çıktıyla karşılaştırabilir ve bir sorununuz olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Veya bir panelde çatlak olduğundan veya invertörünüzün düzgün çalışmadığından endişeleniyorsanız, çıkışınızı gerçek zamanlı olarak öngörülen çıkışla karşılaştırabilirsiniz.
2. Performansı olumsuz etkileyecek ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir?
En yaygın ekipman arızası invertördedir.
İnvertörler muhtemelen sisteminizin ömrü boyunca dayanmayacaktır , bu nedenle inverterlerimizi en az bir kez değiştirmeyi bekleyebilirsiniz.
Bir invertör tipik olarak beş ila on yıl garantilidir. Evirici arızalarının büyük sistem arızalarının yüzde 50’sini oluşturduğu tahmin edildiğinden, bunu planlamak önemlidir .
Beş yıllık garantili inverterler, yatırıma değecek şekilde ilave beş yıllık uzatılmış bir garanti sunabilir.
Herhangi bir donanım değiştirme garantisi düşünüldüğünde, arızalı ekipmanın çıkarılması ve takılması için işçilik maliyetinin de doğacağını bilmek önemlidir.
İnverter gibi donanım bileşenlerini kendiniz değiştiriyorsanız, güvenilir üreticile ve kurulum firmalarına bakmalısınız.
Yine, bu inverter arızalanma olasılığı en yüksek olan bileşen olduğundan, onu, ömrünü anlayacak kadar uzun süredir işin içinde olan ve garantisini yerine getirmek için yeterince uzun süre piyasada kalacak olan saygın bir üreticiden satın almak önemlidir.
3. Peki ya güneş paneli garantileri?
Güneş panelleri çok dayanıklı ve sıcaklık değişimlerine, yoğun kar yağışlarına ve dolu fırtınalarına dayanacak şekilde üretilmiş olsa da, güneş paneli üreticileri bu tür durumlarda destek ve kapsama garantisi veren garantiler sunar. Ayrıca ev sahibi sigortanızın neleri kapsadığını keşfetmek de faydalı olacaktır.
Çoğu sistem kurucu, hatalı kurulum için sınırlı bir süre garantisi sunar.
Ek yerlerinde lehim kaldırma, nem girişi, katmanlara ayrılma ve sıcak noktalar gibi diğer bozulma sorunları yıllarca görünmeyebilir ve muhtemelen bir panel garantisi kapsamında değil, yalnızca aşağıda tartışılan genel güç çıkışı garantisi kapsamında olacaktır.
Bir sıcak nokta , bir dizi iyi hücrenin aşırı ısınması nedeniyle bir dizideki zayıf bir hücrenin tüm üretim kapasitesini tehlikeye atılan hücreye dağıttığı yerdir.
İyi haber şu ki, güneş panelleri nadiren arızalanıyor ve arıza, değiştirilmesi gereken bir arıza olarak tanımlanıyor.
Daha genel bir garanti, sıklıkla sunulan ancak bazen mal sahibi için ispatlaması daha zor olan bir garanti, güç çıkışı garantisidir . Genellikle sistemin beklenen ömrü, örneğin 25 yıl için olan bu garanti, en yüksek güç çıkışında ölçülen sistem performansının, garanti süresi boyunca örneğin yüzde 85’i gibi belirli bir kolun altına düşmeyeceğini garanti eder.
Bu senaryoda, bir veya iki panelin hiç performans göstermeyebileceğini, ancak tüm sistemin hala yüzde 85 oranında üretildiğini dikkate almaya değer. Bazı şirketler, ilk yıllar için daha yüksek bir güç çıkışını garanti eden satın alma için ikincil bir garanti sunar.
Paneller, tipik olarak, kusurlu panel parçalarını kapsayan sınırlı süreli işçilik garantisiyle gelir
Sıcaklık değişimlerinden ve hava koşullarından güneş pillerinde oluşan küçük çatlaklar genellikle sistemi zamanla bozar. Tamir edilemezler; tüm modül değiştirilmelidir. Çıktı üzerindeki etkileri, buna değip değmeyeceğini belirleyecektir.
Arızalı bir elektrik kablosu gibi yalıtılması kolay olmayan bir bileşenden olabileceğinden, güç çıkışındaki düşüşün nedenini belirlemek basit bir mesele olmayabilir. Sisteminizin mimarisini daha iyi anlamak için kurulumu izlemek ve daha yaygın olasılıklar için kurulumcuyla tanılama tekniklerini tartışmak için zaman ayırmaya değer olabilir .
4. Hangi bakım gereklidir?
GÜNEŞ PANELI KIŞIN ÇALIŞIRMI? başlıklı makalemizi okuyun .
Kar temizlemenin yanı sıra, panelleriniz kayabilecek bir açıda değilse, o zaman bir çatı sisteminde yapılması gereken tek bakım , panelleri kir , toz veya dumandan arındırmaktır. Sisteminizi kiralıyorsanız, rutin bakım şirketin sorumluluğundadır.
Bu sizin sorumluluğunuzdaysa, montajcınızdan panellerinizi periyodik olarak temizlemesi veya güneş enerjisiyle kar tırmığı kullanmak istemiyorsanız karı temizlemesi için arayabileceğiniz saygın bir yerel şirket isteyin.
Tüm bunlara değer mi?
Bu özet, alışveriş yaparken daha iyi eğitimli olmanız için güneş enerjisi sistemi satın alma seçeneklerini anlamanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Bir fotovoltaik sistem aracılığıyla güç üretiminin temiz, güvenilir ve çevre dostu olduğu dünya çapında kabul edilmektedir. Fosil yakıtlardan ve gezegenimize ekolojik ve politik olarak ölçülen ciddi zararlardan uzaklaşmanın zamanı geldi.
Ve şimdi uygun fiyatlı, kısa bir süre içinde elektrik faturası tasarruflarında kendini amorti ediyor.
,
Ongrid Güneş Enerji sisteminiz, SaVİNG GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ tarafından kurulursa, bu yatırımı daha da güvenli hale getirmek için; 4 yıl garantili güneş enerjisi üretimi, 3 yıl işçilik garantisi, 2 yıl sistem bakım izleme ve servis, GARANTiSİ alırsınız.
,
,
SİZİN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİZ İÇİN, ÜCRETSİZ ÖN TASARIM / MALİYET / FAYDA / GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ ANALİZİ İSTEYEBİLİRSİNİZ.
Keşif , Fizibilite, Sistem Tasarımı , Ürün Tedarikleri ,Uygulama , Kabul , Servis ve Bakım gibi ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz. (Keşif dahil hizmetlerimiz ÜCRETLİDİR.)
✉ İLETİŞİM – TEKLİF İSTEYİNİZ ←← ←←
Çayyolu & Siteler Üstü/ ANKARA adresindeyiz.
Whatsapp 0 (544) 770 18 06
fisinigunesetak@gmail.com
savingenerji@gmail.com
.
.
.
,