Güneş Enerjisi Depolama

.

Güneş enerjisi depolamak

Güneş Enerjisi Depolama , Güneş harika bir enerji kaynağıdır. Elektrik üretmek için ideal, bol, kolay erişilebilir ve ücretsiz. Son teknolojik gelişmelerle birlikte fotovoltaik sistemler (PV) kullanımı ile güneş enerjisinden elektrik üretmek ve bu enerjiyi konut, ticari ve endüstriyel sektöre kazandırmak mümkün hale gelmiştir.

Teknoloji seçenekleri arasında hızla popülerlik kazanan ve hala en düşük maliyete sahip olanı, şebekeye bağlı bir fotovoltaik konfigürasyondur . Bu sistem bir dizi güneş paneli, bir invertör (veya mikro invertör) ve panellerin tüm kablolarını toplayan bir birleştirici kutusundan oluşur.

Şebekeye bağlı bir sistem, güneş panellerinden doğru akım (DC) şeklinde güç alır. İnverter daha sonra bu gücü alternatif akıma (AC) dönüştürür ve enerjiyi evinizin ana panosuna gönderir.

.

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

Şebeke düştüğünde ne olur?

Güneş panelleri gün boyunca güneş ışığından elektrik üretir . Bu, şebekenin kesilmesi durumunda güneş panellerinin elektrik üretmeyeceği ve bu nedenle evinize elektrik sağlayamayacağınız anlamına gelir.

En azından, çoğu insan bir fotovoltaik sistemi kurarken böyle düşünüyor. Ancak gün boyunca şebeke kesildiğinde güneş sistemi bağlantısı kesildiğinde birçok insan şaşırır!

Şebeke düştüğünde nasıl elektrik elde edebilirsiniz?

İlk olarak, şebekeye bağlı güneş sisteminin neden bağlantısının kesildiğini bilmek önemlidir .

İki ana sebep var:

* Cihazlarınızın korunması

Güneş ışınımı değişken bir enerji kaynağı olduğundan, güneş panelleriniz tarafından üretilen gücün tam yükü sağlamaya yetmeyeceği durumlar olacaktır.

Panelleriniz gün içinde dengesiz elektrik üretiyorsa ve ana panele bağlıysa elektrikli cihazlarınızda titreme, voltaj düşmesi ve bunlara zarar verebilecek diğer sorunlar olabilir.

Hibrit akülü güneş enerji sistemlerinde , aküler şebekenin sağladığı desteğin yerini aldığı için elektrik üretim ve sistem kullanımına devam eder.

*Kamu hizmeti şirketlerinin güvenlik standartları

Güvenlik nedeni, kamu hizmeti teknik çalışanlarının güvenliğine odaklanır. Çoğu durumda, dağıtım sistemindeki bir arıza nedeniyle şebeke kesilir. Bu nedenle kamu hizmeti şirketi, sorunu çözmek için teknik uzmanlar gönderir.

Güneş sisteminiz elektrik kesintisi sırasında şebekeye bağlıyken elektrik üretmeye devam ederse, hattaki bir geri besleme (güneş sisteminizin enjekte ettiği enerjiden elektrik akımı ile dağıtım hattı) nedeniyle elektrik şirketi çalışanları ciddi şekilde yaralanabilir.Bu nedenle, elektrik kesildiğinde herhangi bir ev tipi, ticari veya endüstriyel şebekeye bağlı PV sisteminin şebekeye bağlanması yasaklanmıştır.

Soru ?:

Şebeke kesildiğinde güneş panelleri evinize elektrik sağlayabilir mi ?

Cevap; Evet! Yapabilirler. Güneş Enerjisini Depolamanın En İyi Yolları için ; GÜNEŞ ENERJİSİ AKÜ DEPOLAMA

Güneş enerjisi evde nasıl saklanır?

Şebekeye bağlı bir güneş enerjisi sistemi kurduğunuzda, elektrik şebekesi muazzam bir enerji depolama kaynağı görevi görür.

Öte yandan, güneş enerjisini akülerde depolama imkanı da var. Bu senaryoda, bir güneş akü bankası basitçe şebekenin yerine geçer. Böylece, PV sisteminize bir akü grubu eklerseniz, şebeke kesildiğinde bile elektriğe sahip olabileceksiniz.

hibrid-solar.jprg

Güneş pili depolama SSS

Aküler (piller) güneş enerjisini nasıl depolar?

1793 yılında Alessandro Volta pilin ilk modelini yaptı. Volta, elektrik enerjisinin kimyasal enerjiye nasıl başarılı bir şekilde dönüştürüleceğini keşfetti .

Elektrik akımı üretmek için elektrot şeklinde iki farklı metalin elektrolit olarak bilinen bir çözeltiye , elektriği ileten iyonik bir sıvıya , yerleştirilmesi gerektiğini buldu. Enerji kimyasaldan elektriksel forma dönüştüğünde pil boşalır ve oksidasyon-redüksiyon olarak bilinen bir kimyasal reaksiyon meydana gelir.

Öte yandan, enerji elektrikten kimyasal forma dönüştüğünde pil şarj oluyor ve süreç tersine dönüyor.

Bu reaksiyon, bir elektrottan gelen elektronlar “elektrik devresi” aracılığıyla diğer elektrota aktarıldığında gerçekleşir. Pozitif terminal (anot) olarak hareket eden elektrot, elektronların dışarı akmasına (= oksidasyon) izin verirken, negatif terminal (katot) bu elektronları alır (= indirgeme). Elektriği kimyasal formda depolamak bu şekilde mümkündür.

Bu ilk pil modeli bir volta hücresi olarak biliniyordu ve genellikle 2 volta yakın bir değeri temsil ediyordu. Birkaç hücreyi bir araya getirerek ve voltajlarını toplayarak daha yüksek voltajlar elde etmek mümkündür ve bu şekilde bir pil takımı oluşturulur.

Genellikle 3, 6 veya 12 hücre ile sırasıyla 6 volt, 12 volt ve 24 voltluk pil takımları elde etmek mümkündür.

Artık pillerin elektriği nasıl depoladığına dair temel ilke hakkında bir fikriniz olduğuna göre, güneş enerjisini nasıl depoladıklarını daha iyi anlayabilirsiniz.

Güneş ışığından gelen radyasyon güneş panellerine çarptığında, fotonlar elektronları serbest bırakır. Bu, DC akımının güneş pillerinden akmasını sağlar. Bu elektronlar daha sonra panellerdeki baralar tarafından toplanır ve elektrik kabloları aracılığıyla şarj kontrolörüne gönderilir.

Güneş paneli üzerindeki baralar

Şarj kontrolörü, aküleri tam akım akacak ve voltaj limitleri kabul edilebilir sınırlar içinde olacak şekilde şarj etmek üzere programlanmış bir cihazdır.

Pil şarj etme işlemi birkaç aşamadan oluşur:

  1. ilk şarj
  2. absorpsiyon yükü
  3. şarjı bitirmek
  4. Dalgalı şarj

 Döngü, nominal akımın yüzde 10 ila 20’si arasında sabit bir şarj akımıyla başlar. Daha sonra akü absorpsiyon voltajına ulaştığında, son şarj aşaması başlayana kadar voltaj yükselirken gelen akım yavaş yavaş azalmaya başlar. Akım, pil yüzer şarja girene kadar tekrar minimum değere sabitlenir .

.

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

Piller (aküler) nasıl saklanır?

Piller, herhangi bir yedek güneş enerjisi sisteminin önemli bir bileşenidir. Doğal olarak, evinizde iyi bir saklama alanına ihtiyaçları vardır.

Güneş pili depolama alanı herhangi bir yer olamaz. Bazı önemli kriterleri göz önünde bulundurmalısınız. Pillerin kimyasal reaksiyona dayalı olarak çalıştığını ve bu nedenle sıcaklık, nem, toz, basınç ve diğer faktörlerin pil ömrünü, verimliliğini ve hatta bazı durumlarda güvenliğini etkileyebileceğini unutmayın.Piller temiz, kuru ve havalandırılan, üzerine su, yağ veya toz bulaşmayacak şekilde yerleştirilmelidir.

Bu unsurlardan herhangi birinin varlığı, aküde kaçak akımlara neden olabilir ve bu da kendi kendine deşarj, kısa devre, nem ve sülfatlaşmaya neden olabilir.

Şarj kontrol cihazları da kolay erişime sahip temiz ve havalandırılmış alanlara yerleştirilmelidir. Her iki bileşen için de bağıl nem değerleri yüzde 90’ın altında kalmalıdır .

Sıcaklık bir diğer önemli husustur. Yüksek çalışma sıcaklıkları pil verimliliğini kısaltır. Bu cihazların, ortam sıcaklığının 25 santigrat dereceye (77 derece Fahrenhayt) yakın olduğu alanlarda saklanması önerilir.

Güneş pilleri nispeten geniş bir çalışma sıcaklığı aralığında (güneş pili tipine bağlı olarak) çalışabilse de, ortalama aralık VRLA piller için eksi 20 ila artı 50 santigrat derece (-4 ila 122°F) arasında değişir ve havalandırmalı piller için 20 ila 45 santigrat derece (68 ila 113°F) arasındadır.

Piller hiçbir şekilde radyatör, kalorifer gibi ısı kaynaklarının yakınına yerleştirilmemeli ve soğuk havaya da maruz bırakılmamalıdır .

Güneş pillerinin farklı türleri

Herhangi bir güneş enerjisi sistemi için piller bir temel ön koşulu yerine getirmelidir: bunlar derin döngülü piller olmalıdır .

Gece boyunca elektrik sağlamak, güneş pillerinin genellikle minimum seviyelerine kadar boşalması anlamına gelir. Derin döngü olarak düşünülmeyen piller, her gün bu tür çalışma modellerine maruz kalırlarsa zarar görürler. Bazı durumlarda, ateş bile verebilirler. Bu nedenle güneş enerjisi uygulamaları için sözde ateş oluşturacak pilleri seçilemez .

Piller, farklı metallerden iki tür elektrot içerir – seçilen metallerin türüne bağlı olarak pilin özellikleri ve parametreleri değişir.

Şu anda piyasada birden fazla pil türü vardır.

Bunlar:

*Lityum iyon piller

*Nikel piller

*Sodyum kükürt piller

*Akış redoks pilleri

*Kurşun asit piller

Güneş pilleri ne kadar dayanır?

Pil performansı ve ömrü boyunca durumu, ne kadar kullanabileceğini belirler.

Bunu anlamak için pilin bazı teknik parametrelerini açıklamak gerekiyor. Bunlardan biri maksimum deşarj derinliğidir (DoD) .

DoD, tam olarak şarj edilmiş bir pilden, pile zarar vermeden çıkarılabilecek maksimum enerji miktarını ifade eder.

İlgilenilen diğer parametre , pilin dayanmak üzere tasarlandığı maksimum döngü (şarj ve deşarj) sayısıdır . DoD ne kadar yüksekse, maksimum döngü sayısı o kadar az olduğundan, bu değer deşarj derinliğine özgüdür .

Artık bu parametreler netleştiğine göre, bir pilin kullanım ömrü beklentisi bu iki faktöre, çevresel ve operasyonel koşullara ve seçilen pil tipine bağlı olacaktır.

Güneş enerjisi depolama için en iyi piller

Genel olarak, Lityum İyon (lifepo4) piller güneş enerjisi depolaması için en iyi pillerdir, özellikle, Ağırlık ve alanların sınırlı olduğu veya pillerin evin içine yerleştirilmesi gereken evler veya binalar için en iyi çözümdür.

Solar PV sisteminiz için güneş pili tipinin seçimi ayrıca şunlara da bağlıdır:

  • invertörün özellikleri
  • sistemin nominal gerilimi
  • ücret düzenleme gereksinimleri
  • özerklik ve boyut
  • maksimum deşarj derinliği
  • kendi kendine deşarj
  • yeterlik
  • çalışma sıcaklıkları
  • bakım mevcudiyeti
  • maliyetler
  • ömür beklentisi 

Bunun yanında pilin kapasitesini ve gücünü de  göz önünde bulundurmalısınız . Kapasite (Ah cinsinden ölçülür), pilin belirli bir süre içinde ne kadar enerji sağlayabileceğini size söyleyecektir.

Dikkate alınması gereken diğer önemli parametre, güç derecesidir . Güç derecesi, pilin anında ne kadar güç sağlayabileceğini söyler – genellikle kW olarak ölçülür.

Gözlenmesi gereken diğer bir parametre de faydalı kapasitedir . Bu parametre, maksimum deşarj derinliği sınırını aşmamakla birlikte, aküden ne kadar kapasitenin kullanılabileceğini yansıtır. Genellikle Ah cinsinden ölçülür ve nominal kapasitenin maksimum deşarj derinliği ile çarpılmasıyla hesaplanır.

Gördüğünüz gibi, güneş sisteminiz için hangi pilin en iyi olduğuna karar vermek için basit bir kural yoktur. Anahtar, tüm bu faktörleri dengelemek ve hangi pilin evinizin gereksinimlerine ve gereksinimlerine daha uygun olduğuna karar vermektir.

Yukarıdaki paremetreler eşliğinde Lityum Demir Fosfat (LiFepo4) piller geldiğimiz noktada en verimlileridir.

AKÜ ve LITHIUM PILLER sayfalarımızdan akü ve akü özelliklerini inceleyebilirsiniz.

.

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

PV sistemim için kaç tane pile ihtiyacım var?

Bu, aslında çeşitli yönlere bağlı olan bir sorudur:

*PV sisteminizin tipi 

Pil yedeğine sahip iki ana PV sistemi türü vardır: pilli şebeke bağlantılı sistem ve şebekeden bağımsız konfigürasyon.

İlk seçeneği seçerseniz, güneş pili sisteminizin çok büyük olması gerekmez çünkü çoğu batı ülkesindeki elektrik kesintileri genellikle uzun süreler boyunca sürmez. Güneş sisteminiz küçük bir pil bankasıyla bile iyi durumda olmalıdır.

Ancak şebekeden bağımsız seçeneğini seçerseniz, sisteminizin tamamen kendine bağımlı olması gerekir. Pil bankanızın tüm enerji talebinizi karşılaması gerekecektir.

*Enerji talebi (Wh)

Bu parametre için tüm evinizin ortalama enerji talebini ölçmeniz gerekir. En yakın tahmini almak üzere elektrik faturalarını kontrol edin.

Bir ayda elde ettiğiniz tüketimin, şebekeden bağımsız senaryoda kullanmak için daha lüks olan aktiviteleri de içerdiğini unutmayın. Bu nedenle, yalnızca aydınlatma, elektronik cihazlar, buzdolabı, TV gibi en temel elektronik aletleri seçin ve mikrodalga fırın, ütü, kurutucu, çamaşır makinesi, ısıtıcı veya klima gibi ekstra yükleri akülerinizden beslememeye çalışın.

Güneş paneli güç çıkışını ölçme

Evinizin sahip olduğu temel yükü hesapladıktan sonra, her bir cihazın güç talebini watt olarak kontrol edin ve değeri, onları şebeke gücü olmadan çalıştırmak istediğiniz saat sayısıyla çarpın.

Ne kadar çok saat seçerseniz, PV sisteminizin o kadar büyük ve pahalı olması gerektiğini unutmayın. Tüm bu değerleri (Watt-saat olarak) elde ettiğinizde, bunları toplayın ve pillerinizin karşılaması gereken enerji talebini elde edeceksiniz.

*Enerji bağımsızlığı

Bu parametre, sisteminizin elektrik şebekesi olmadan çalışmasını istediğiniz gün sayısını temsil eder. Şebekeden bağımsız sistemlerde minimum değer 3 gündür, akü yedeklemeli şebekeye bağlı sistemlerde ise özerklik 12 ila 24 saat arasındadır.

*Kapasite (Ah)

Pilin kapasitesi, belirli bir süre içinde sağlayabileceği enerji miktarını belirler. Kapasite genellikle Amper-saat (Ah) olarak ölçülür ve genellikle “x”in pilin sabit bir elektrik akımı sağlayabileceği saat sayısını belirlediği C x kısaltması ile birlikte gelir.

Örnek olarak, akü 200 Ah10 ise, 10 saat boyunca sabit 20 A deşarj edebilir.

Verebileceği enerji miktarını kWh olarak bilmek istiyorsanız, bu sayıyı pilin voltajı (tipik olarak 12 V) ile çarpmanız gerekir.

*Sistemin gerilimi (V)

Sistemin voltajı, yedeklemek istediğiniz güç miktarına bağlıdır. Genel olarak, çoğu ev aleti 800 ila 1.600 Watt arasında tüketir. Bu durumda ihtiyacınız olan voltaj 24 Volttur.

Güç 1.600 ila 3.000 Watt arasında değiştiğinde, 48 Voltluk bir banka doğru seçimdir.

Daha yüksek güç talebi için voltajı buna göre artırın, ancak toplam devrede akım seviyelerinin 100 A‘nin altında kalması gerektiğini unutmayın .

Pilsiz güneş enerjisi depolama

Piller en çok kullanılan güneş enerjisi depolama şeklidir, ancak PV sisteminizin elektriğini depolamak için başka seçenekler de vardır.

Bunlardan biri, PV’nizden gelen elektriği hidrojen gazı üreten su elektrolizörlerine yönlendirmektir. Hidrojen daha sonra depolanır ve gerektiğinde elektrik üretmek için yakıt hücreleri için hammadde olarak kullanılır. Buna Ar-Ge çözümü denir ve endüstriyel uygulamalar için daha uygundur.

Diğer bir seçenek ise elektriği, gerektiğinde elektrik üretmek için daha sonra boşaltılabilen süper kapasitörlerde depolamaktır. Bu yöntem çok pahalıdır.

Parlak bir seçenek, güneş elektriğini daha yüksek kotlara pompalanan suyun potansiyel enerjisi şeklinde depolamaktır . Gerektiğinde, depolanan bu su potansiyeli kinetik enerjiye dönüştürülebilir ve elektrik üreten ( hidroelektrik ve PV kombinasyonu) türbinleri döndürür .

Ayrıca, ısı transfer sıvısının alıcıdan geçtiği (tüm ısının yoğunlaştığı), termal enerjiyi emdiği ve yoğunlaştırılmış güneş enerjisi santrallerinde ana depolama şekli olan güneş enerjisini ısı şeklinde depolama seçeneği de vardır. daha sonra elektrik gerektiğinde kullanıma açık olan sıcak termal tanklarda depolar.

Konsantre güneş enerjisi santrali

Son olarak, PV elektriğini depolamak için en ilginç çözümlerden biri Alman elektrik şirketi E.ON’dan geliyor.   E.ON müşterileri, fazla elektriği istedikleri zaman erişilebilen sanal bir elektrik hesabı olan “E.ON Solar Cloud” a serbestçe besleyebilirler . Bulutta ne kadar depolanmış enerjinin mevcut olduğunu kontrol etmek için mobil uygulamanızdan verilere bile erişebilirsiniz.

Bu buluttan gelen beslemeyi ve tüketilen elektriği alarak şebekenin her zaman dengeli olmasını sağlar. Bu son derece yenilikçi çözüm, sermaye veya bakım maliyeti gerektirmediğinden güneş enerjisi depolaması için mükemmeldir. Teklif yakın zamanda 2018 yılının Ocak ayında duyuruldu, bu nedenle başka yerlerde de uygulanması an meselesi .

Güneş panelleri daha sonra kullanmak üzere enerji depolayabilir mi?

Hayır, güneş panelleri sadece elektrik üretir. Hiçbir şekilde enerji depolayamazlar.

Güneş panelleri konsepti, güneş ışığının radyasyonunu DC elektriğe dönüştürerek evinizin ana paneline göndermektir.

,

Ongrid Güneş Enerji sisteminiz, SaVİNG GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ tarafından kurulursa, bu yatırımı daha da güvenli hale getirmek için; 4 yıl garantili güneş enerjisi üretimi, 3 yıl işçilik garantisi, 2 yıl sistem bakım izleme ve servis, GARANTiSİ alırsınız.

,

SİZİN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİZ İÇİNÜCRETSİZ ÖN TASARIM / MALİYET / FAYDA / GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ ANALİZİ İSTEYEBİLİRSİNİZ.

Keşif , Fizibilite, Sistem Tasarımı , Ürün Tedarikleri ,Uygulama , Kabul , Servis ve Bakım gibi ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.  (Keşif dahil hizmetlerimiz ÜCRETLİDİR.)

✉ İLETİŞİM – TEKLİF İSTEYİNİZ ←← ←←

Çayyolu  & Siteler Üstü/ ANKARA adresindeyiz.

Whatsapp 0 (544) 770 18 06

fisinigunesetak@gmail.com

savingenerji@gmail.com

.

.

.

,

,

,