Akülü güneş enerji sistemleri, yukarıdaki projeye göre bağlandığında, aküleriniz dolu geleceği için çalışır. Ancak, üretim, tüketim ve sıcaklık dengesine göre kurulmayan sistemler kısa süre çalışır. Aracınız 10 tl lik yakıtla çalışırmı ? Evet 10 tl lik çalışır. Biz hergün kullanmak kaydı ile; ürün garantilerine ilave yazılı kullanma garantisi verdiğimiz akülü Güneş Enerji sistemleri uyguluyoruz.
,
,
(Motokaravan – Çekme Karavanlar Güneş Enerji Sistemleri)
#saving_mobil
#fişini_güneşe_tak
evet, teknik konular sıkıcıdır ama ihtiyacımız olan alanda bilgi sahibi olmamız daima lehimizedir .
,
Şebekesiz , Akülü güneş enerji sistemleri şarj (üretim) = deşarj (tüketim) +sıcaklık (ortam-akım) dengesine göre kurulur. Bu dengeye göre hesaplanarak kurulmayan sistemler; akü/pil ve ürün kalitesi, markası, fiyatı, cinsi farketmeksizin , tüm akülerin şarj-deşarj-sıcaklık dengesi çalışma prensibi olduğu için, ilk kurulumla sistemin en zayıf halkası ve kalbi akü/pil bozulmaya başlar, ürün kalitesi ve kullanım sıklığı süreci belirlesede, bu tür sistemler sadece kısa bir süre çalışır.
Bizim enerji dengesini hesaplayarak, performanslı ürünlerle uyguladığımız , akülü güneş enerji sistemlerimizi her gün kullanım şartı ile , minimum 8 yıl akü değiştirmeden kullanabilirsiniz. Dileyene yine hergün kullanımlı 16 yıl veya 68 yıl cycle (doldur-boşalt) döngülü sistemler uygulayabiliriz.
Sorumluluk alınmayan, kablonun kabloya takıldığı, panellerimiz akülerimiz GARANTİLİDİR , biz lityum pil kullanıyoruz diye satılan enerji dengesiz kurulan sistemlerde bir ay sonraki zorunlu, kaçınılmaz akü ve sistem ürünü değişim maliyeti , kullanım garantili sistemlerimize göre çok çok daha fazladır.
,
Akü/pillerinizin lityum/lifepo4 olmasında dahi ; şarj=deşarj+sıcaklık dengesine göre kurulmayan ve kalitesi ispatlanmamış veya çıkmaların kullanıldığı hücrelerden oluşan aküler/piller, güneş enerji sisteminizi daha pahalı maliyetlerle kullanılmaz hale getirir. Kaldıki; yıllardır kullandığımız cep telefon bataryalarımız lityumdur, bozulmasına, başka bir şarj aleti takıldığındaki durumlara ve aşırı kullanımdaki yıpranmalara ve batarya değiştiridiğimiz zamandaki , çok değişken fiyatlara, değiştirilen bataryanında sürdürülebilir kullanılamamasına, cep telefonlarımızda bataryalarmızın bir gider maliyeti olduğuna, oldukça şahidiz aslında,
🔋 LITHIUM PILLER sayfamızı tıklayarak inceleyebilirsiniz.
.
,
KULLANILAMAYAN OFFGRID ŞEBEKESİZ AKÜLÜ GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNE ÖRNEKLER:
http://fisinigunesetak.com/wp-content/uploads/2023/07/KULLANILAMAYAN-OFFGRID-SEBEKESIZ-AKULU.pdf
.
minimum 2 yıllık kullanımdaki referans müşterilerimizle iletişim kurabilir, haritanıza ‘ fişini güneşe tak ‘ yazarak atölyemizi ziyaret edebilir, teşhirlerimizi görebilirsiniz.
.
Sistem maliyetlerimiz için tablomuzu inceleyebilir , size özelleştrilmiş sistem talebiniz için ; günlük tüketim bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
whatsapp hattımızdan bilgi almak için . tıklayınız →→ 🔗
,
,
,
,
şebekesiz akülü güneş enerji sistemleri
,
,
,
*facebookdan aldığınız ürünlerle , instagramdan edindiğiniz proje ile ve youtubeden izleyerek sahip olduğunuz bir güneş enerji sisteminiz var Ancak artık güneşin dik geldiği saatlerde kısa süreli mi çalışıyor ?
*güneş enerji sistemlerinin esaslara dayalı ELEKTRİK ÜRETİMİ ve gereği halinde üretilen enerjinin uygun koşullarda DEPOLANMASI ve kullanılması koşullarını biliyor ve profosyenel hizmet mi almak mı istiyorsunuz ?
*bir güneş enerji sisteminiz var ilk başlarda yeteri verimi aldınız ama artık tüketimlerinizi kısmakdan yoruldunuz , size kaliteli ve pahalı akü veya ilave güneş panellerimi lazım?
*akünüz dolu gözüküyor ama buzdolabı bile çalışmıyor mu ?
*hepsi güneş paneli , akü , inverter, şarj kontrol değil mi ? karavancı , elektrikçi , bilgisayarcı , mobilyacı , elektronikçi …… de uygulayabilir. Önemli olan ucuz fiyat mı diyorsunuz?
*bir güneş enerji sisteminiz var ve sisteminizi profosyonel yenilemek ve büyütmek mi istiyorsunuz?
*kaliteli , çok pahalı akü aldım. Aküm artık bozulmadan kapanıyor ama şarj kriterlerini bilmediğim ve akım dalgalanmalarına engel olamadığım için , aküm kendini kilitliyor ve güneş enerji sistemimi verimli kullanamıyorum mu diyorsunuz ?
* internetde uzun zamandır bilgi ve fiyat topladım , olması gereken kaliteli, pahalı ürünleride tesbit ettim, ancak akülü sistemlerin kurulumu ve kullanımında şarj, deşarj ve sıcaklık hesabına göre kurulmayan sistemlerin, en kaliteli , garantili spor aracın tarla, taşlı dağ yollarında kullanıldığı gibi yakın zamanda kullanılmaz hale geleceğini biliyor ve doğru yolu olan , bütçem ölçüsünde sürekliliği olan, kendini ispatlamış ürünlerle , bir sistem sahibi olmak mı istiyorsunuz?
Moto karavan ve çekme karavanlar için güneş panellerinin 25 yıl performans ,akülerin 2 yıl kullanım garantileri yanı sıra , sistemlerimizi şarj (dolum-üretim), deşarj (boşaltma-tüketim), sıcaklık (ortam-akım) dengelerine göre planlayarak, gerekli tüm sistem bileşenleri ile , ihtiyacınız olan elektrikli cihazlarınızı 2 YIL GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİZDEN KUL-LA-NA-BİL-ME GARANTİSİ olan sistemler uyguluyoruz. (tüm akü türleri garanti kapsamındadır)
Aynı zamanda sürekli ve geçici çözüm görünen akü değiştirme , her geçen gün tüketim azaltma ve güneş panellerinin pahalı tavan/çatı süsü olarak kullanılması alışkanlıklarını önlemiş oluyoruz.
Güneş enerji ve alternatif şarj kaynaklarında bütçemiz kadar doğru sistem sahibi olmak birinci esastır. Aksinde her sistem veya her yeni akünün ilk başlarda elektrik ihtiyaçlarımızı karşılıyor olması yanılgımız, sorunun yalnız bizim bilinçsiz tüketimlerimizden değil , sistem planlaması, kullanılan ürün ölçüleri ve seçimlerinden kaynaklı olduğu aşikardır.
Enerjide süreklilik esastır ve bedelinden çok daha ucuz süreklilik içeren enerji sahibi olduğumuzu sanmak; pahalı bir yanılgıdır.
,
,
Kullanım alışkanlıklarımızı sistem planlaması ve uygulama sürecinde birlik de edindiğimiz güneş enerji sisteminiz için , 2 yıl ücretsiz whatsapp ve facetime destekleri veriyoruz
.
Yeterli uygun alanlarımıza , elektrik ihtiyaçlarımızın büyüklüğüne ve bütçemize göre bize en uygun ve süreklilik içeren güneş enerjisi sistemi sahibi olmalıyız.
.
güneş enerjili KAMERA ve ALARM SİSTEMLERİMİZ İÇİN SAYFAMIZI ziyaret ediniz →→ 🔗
güneş enerjili UZAKTAN KONTOL / KUMANDA SAYFAMIZI ziyaret ediniz →→ 🔗
.
Güneş Panelleri Pahalı Tavan Süsü Değildir!
.
.
.
.
1- Örneğin ; ( güneş enerji sistemimizi bir otomobil gibi düşünelim ) Günlük ne kadar bir yol gideceğiz ? Ne kadar yakıt gerekli ? Ne kadarlık bir depoya ihtiyacımız var ?
Günlük kullandığınız elektrikli cihazlarınızın güç tüketimlerini cihazlarınızın teknik kataloglarından , cihaz üzerinde/arkasında/altında ki etiketlerden veya marka model yazarak internetden temin edebilirsiniz .
.
.
.
.
.
.
2-Yakıtımızı koyacağımız depomuzun kapasitesi ve türü nasıl olmalı ?
Sistemlerinizin kalbi şebekesiz offgrid sistemlerde tabiki AKÜDÜR. Kalitesi , tipi, markası ne olursa olsun tüm aküler aşırı şarj , aşırı deşarj ve ortam sıcaklığı ile akım anındaki sıcaklıktan doğrudan etkilenirler. Buda akünün performansı ve kullanım süresinde belirleyici faktördür . Maalesef ki, ülkemizdeki bir çok güneş enerji ve alternatif şarj kaynaklı sistemler 2-3 aylık akü yenileme döngüsü içerisindedir. Akü ve nasıl kullanmanız gerektiği ile ilgili AKÜ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
.
.
3-Yakıt Depomuzu Nereden , Ne zaman ve Nasıl dolduracağız?
Karavan sistemlerimizde kısıtlı tavan alanları dezavantajları yanı sıra güneş panelleri , araç alternatörü (dinamo), 220 Volt Ev Elektriği (veya jeneratör) gibi birden fazla şarj kaynağı imkanlarına sahipdir.
.
4-Şimdi tüketimlerinize özel Lityum Demir Fosfat (LiFePO4) akülü muadil ürünlerle yaptığımız 2 yıl KULLANIM GARANTİLİ hazır paketlerimizi birlikte inceleyelim ve ardından size özel güç tüketimli , istediğiniz şarj kaynakları ve ürünlerle Karavan Hibrit Sisteminizin planlamasını birlikte yapabiliriz.
.
.
.
Günlük tüketime bağlı sistem planlaması ve akü şarj kaynakları seçenekleri , tüketim/kullanım alışkanlıkları ile desteklenmiş önceliğin akü koruma olduğu tak çalıştır ve hazır paket sistemlerimizi inceleyebilirsiniz.
KARAVAN BİRDEN FAZLA ŞARJ KAYNAKLI , 2 YIL KULLANABİLME GARANTİLİ, LiFePO4 ‘tak çalıştır’SETLERİMİZ
Setlerimizde günlük elektrik tüketimleri , şarj kaynağı çeşitleri ve wh bilgileri , akü kapasitesi , ortalama ağırlık ve maliyetleri belirtilmişdir.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
*Monokristal güneş panelleri ve mppt şarj kontrol cihazı ile bölgesel ve mevsimsel değişikliklerde en iyi şarj verimi sağlanır.
*Tam sinüs inverterlerle elektrikli cihazlarınız koruma altına alınır ve enerji tüketimi kontrol altında tutulur.
*Akü şarj cihazı ile kamp alanları ve şebeke elektriği bulunan her yerde akülerinizi şarj yapabilisiniz.
*Akım kaçakları rolesi ile akünüzden boşa giden akımlara engel olabilirsiniz.
*Transfer switch ile 220V elektrik bağlantı zamanlarınızda , otomatik olarak karavan içerisinde dışarıdan aldığınız elektriği kullanabilir ve aynı zamanda akülerinizi şarj edebirsiniz.
*Akü göstergesi ile kalan enerjinizi , şarj durumunuzu görebilir ve planlayabilirsiniz.
*Alternatör akım rolesi ile aracınız çalışırken , araç akünüze zarar vermeden dinamonuzdan yaşam akülerinizi şarj edebilirsiniz.
* DC ve AC dağıtım tabloları, siğortalar kesiciler ve diğer sistem bileşenleri ile sisteminizin güvenliğini sağlayabilir aynı zamanda uzun yıllar kullanmanıza olanak sağlar.
*LiFePO4 (lityum demir fosfat) akü bankası ile anlık aldığınız gücü artırabilir (ketil – saç kurutma makinası .. v.b.) BMS akü yönetim merkezi ile kapasite üzerinde derin deşarjın engellenmiş olması ile sistem sürdürebilirliği için avantaj elde etmiş olursunuz.
.
KARAVAN BİRDEN FAZLA ŞARJ KAYNAKLI , 2 YIL KULLANABİLME GARANTİLİ, UYGULAMALI, LiFePO4 SETLERİMİZ
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
GÜNEŞ PANELLERI NE KADAR VERIMLIDIR? makelemizi inceleyebilirsiniz.
.
.
5- Günlük 100 km yol ve yakıt hesaplamıştık , günlük 120 km yol yapabilirmiyiz ? Hangi kalıca arızalara neden oluruz ?
6- Yakıt ve motor hacmimizi ortalama ve ideal 90 km hızla hesaplamıştık ama 160 km ile yol almak daha zevkli ne zararı olacak ki ?
7- Güvenilir depo göstergeme göre yolumu uzatabilirmiyim ?
8-Hesaplanan güzergahta değişiklik yapıcağım ve yolda gördüğüm yakıt istasyonlarından ( 220v akü şarj – dinamo şarj.. ) takviye yapacağım . Sorun olur mu?
.
🚌KARAVAN GÜNEŞ ENERJİ (HİBRİT-VİCTRON) sayfamızı inceleyebilirsiniz.
.
🚌 MOBİL GÜNEŞ ENERJİLİ KUTULAR sayfamızı inceleyebilirsiniz.
.
KARAVANIM İÇİN HANGİ BUZDOLABINI SEÇMELİYİM?
.
1. 12v buzdolabı az mı enerji tüketir?Cevap: evet az enerji tüketir ancak doğuştan orijinal 12v olursa.
2. 12v buzdolabı düzen tutmuyor diyorlar doğru mu?Cevap: hayır orijinalden 12v olan dolaplarda hem soğutma sorunu olmaz hemde arızası çok olmaz.
3. 12v dönüşümü yapılan dolaplar neden arıza yapar sebebi nedir?Cevap: günümüzde üretilen piyasada bulunan dolaplar r600 r290 gaz ile çalışıyor 12v motor ise r 134 gaz ile dönüşümü yapılırken kılcal boyu ve gaz miktarı uyuşmazlığı olduğu için ilk zamanlarda çok iyidir ancak daha sonraki günlerde git gide verim düşer bunun sebebi de bu uyuşmazlığın motora verdiği zarardır.
4. Arkadaşımın 12v dolabı var yıllardır kullanıyor benimki düzen tutmuyor neden.Cevap: önceki yıllarda r134 gaz ile üretilen buzdolabı ve motorlar birbirine uyuyor ve çalışıyordu birde motor kaliteli olması gerekir önceki yıllarda danfoss marka motorlar vardı ve piyasanin mersedesi idi takar ve arkamıza bakmazdık
5. Enerji bakımından hangisini tercih etmeliyim 12v mu 220v mu ?Cevap: doğru dönüşüm yapılan 12v dolabın tüketim azdır. Ancak doğru dönüşüm yapılmamış ise gerekli kaloriyi tamamlayamayacak ve termostat süresi kısa olacak çok çalışıp az dinlenecektir.
6. Hangi motoru ve buzdolabını tercih etmeliyim?Cevap: motorun fabrika verilerine göre dolap seçilmelidir yada elinizdeki dolabın kalori ihtiyacına en uygun motor seçilmelidir.
7. 35 lik 40 lık 45 lik motor deniyor bu nedir?Cevap: motorun üzerindeki kod kalori değerlerini yansıtmaz fabrika verilerine ve kalori değerlerine göre seçim yapılmalıdır
8. 220 v dolapta inverter devamlı açık olması gerekiyor ikisi birden enerji tüketiyor doğru mu?Cevap: evet ikisi birden enerji tüketiyor ancak yanlış 12v dönüşümü yapılan bir buzdolabından daha az enerji tüketir.
9. 12v dolabı arıza durumunda nerede yaptırabilirim?Cevap: her tamirci 12v dolaba bakmaz ayrı bir çalışma şekli röle sistemi vardır elektronik kart ile çalışıyor yaygın yedek parçası yoktur.
10. Yani 220v mu tercih edelim?Cevap: tatil yapınıza göre değişiyor ve gittiğiniz yöreye göre değişiyor şöyle açıklayalım güneş enerji sistemi iyi ise ve doğru kapasite seçimi yapılmış ise inverter doğru seçilmiş ise ihtiyaçtan fazla değil ise yani taksi ile gidebileceğiniz yere tır ile gitmiyorsanız 220v seçin gittiğiniz yerlerde arıza durumunda yaptırabilirim diyorsanız 12v seçin .
11. LPG ile çalışan dolaplar var nasıl oluyor?Cevap : amonyak ile çalışıyor gaz devirdaim sistemi farklı ancak verimi düşük bir sistemdir uzun süreli soğutma sağlar
12. Arkadaşta LPG’li dolap var iyi soğutuyor nedenCevap : orijinal karavan buzdolabı ise yani 3 sistem buzdolabı ve orjinalide karavan için üretilen bir dolapsa verimliliği yüksek oluyor
Buna göre şunu diyebilirim ki her 12v problemli değil her 220 v da rantabl değildirSistem denklemi önemlidir. Yanlış inverter ile 220v , yanlış motor ve dönüşüm ile 12v başınıza bela olabilir. Doğru Denklemi kurmak çok önemlidir.
.
,