Güneş Paneli Ne Kadar Elektrik Üretir?

,

Güneş Paneli Ne Kadar Elektrik Üretir

Gunes-Paneli-Ne-Kadar-Elektrik-uretir.mpeg
,

Güneş Paneli Ne Kadar Elektrik Üretir Gezegenimizin güneşten sadece bir saatte aldığı enerjinin aynısını bir yılda kullanıyoruz. Güneş, gezegenimize her yıl yaklaşık 222.500.000 terawatt saat (TWh) enerji gönderir. Karşılaştırma için, 2014 yılında tükettiğimiz toplam enerji miktarı 109.609 TWh . Bu, 2014 yılında güneşin tüm faaliyetlerimizde kullandığımızdan 2.000 kat daha fazla güç sağladığı anlamına geliyor.

Ancak güneş enerjisi bizim kullanımımız için hazır değildir. Elektriğe dönüştürülmesi gerekiyor . Bu dönüşümün verimliliği, şu anda hasat edebileceğimiz güneş enerjisi miktarını etkiler. Piyasadaki en verimli güneş panelleri yüzde 22’lik maksimum verime sahiptir , ancak etrafta gördüğünüz çoğu güneş enerjisi paneli yalnızca yüzde 15’e kadar ulaşır.

.

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

Bu nedenle, güneş enerjisi bedava ve bol olsa da, onu hasat etme yeteneğimize gelince, hala iyileştirme için çok aşamamamız var. Ve güneş panellerinin verimliliği sınırlayıcı faktörlerden sadece biridir.

Güneş paneli çıkışını etkileyen faktörler

Her güneş enerjisi dizisi farklı olsa da, her sistemin toplam elektrik çıkışını etkileyen yedi genel faktör vardır. Bu faktörler şunlardır:

*Boyut: Konut güneş enerjisi sistemlerinin çoğu 1 kilowatt (kW) ile 5 kW arasında değişmektedir. Daha iyi bir fikir için, 5 kW (sisteminize bağlı olarak) 14 panelden oluşabilir ve ortalama bir müstakil evin tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretebilir  .

*Yön: Panellerin çatıdaki konumu çok önemlidir. Kuzey yarımkürede, paneller en iyi sonucu elde etmek için güneye, güneydoğuya veya güneybatıya bakmalıdır. Güney yarım kürede ise tam tersi.

*Çatı açısı: En ekonomik yöntem çatıya panel montajı olduğu için açı çatınızın eğimine bağlıdır. Bununla birlikte, panellerin verimini en üst düzeye çıkarmak için, mevsime göre paneli eğebileceğiniz ayarlanabilir kurulum elde edebilirsiniz. Uygun açıyı belirlemenin temel kuralı, paneli kışın başlangıç ​​konumundan dikey olarak 15 derece, yazın ise yatay olarak 15 derece daha fazla eğmektir .

*Konum: Coğrafi konumunuz, güneş sisteminizin farklı mevsimlerde ne kadar güneş ışığı alacağını belirler. Aynı panel Ankara’da Trabzon’dakinden daha fazla elektrik üretecek, çünkü Trabzon da genellikle daha bulutlu günler geçiriyor.

*Gölge: Genel bir kural, gölgelemeden mümkün olduğunca kaçınmaktır. Yaygın olarak kullanılan bir güneş paneli, 60 güneş pilinden oluşur. Bu 60 güneş pilinden sadece 4’ü gölgede kaldığında, enerji üretimi yüzde 10 düşebilir . Bazı hücrelerdeki gölge, diğer hücrelerin aşırı çalışmasına neden olarak güneş panelinin ömrünü kısaltır.

*Bakım: Toz, güneş ışığının panele erişmesini gölgeye benzer şekilde engeller. Son araştırmaya göre , toz nedeniyle verimlilik yüzde 25’e kadar düşebilir. En iyi performansı elde etmek için , panellerin düzenli olarak temizlenmesi onu ev işleri listenizin en üstüne yerleştirmelidir.

*Sıcaklık: Güneş panelleri, ışığın enerjisini (ısı değil) elektriğe dönüştürür. Paneller, 25 santigrat derece veya 77 derece Fahrenhayt sıcaklık açısından “ideal” koşullar altında test edilir. Ancak sıcaklık bir santigrat derece arttığında, paneller yaklaşık yüzde 0,4 verimlilik kaybeder . Soğuk malzemeler elektriği daha iyi ilettiği için daha soğuk sıcaklıklar daha çok arzu edilir. Soğuk iklimlerde tek sorun güneşli günlerin azalmasıdır.

Dikkate alınması gereken çok şey gibi görünebilir, ancak gerçek şu ki; yukarıda bahsedilen unsurların çoğu, temel fizikle birleştirilmiş sağduyudan ibarettir. Bu nedenle, bu faktörlerden herhangi birinin veya bunların kombinasyonunun güneş panellerinin üretim kapasitesini tehlikeye atabilmesi sürpriz olmamalıdır.

,

Bir güneş paneli tarafından üretilen elektrik

Bir güneş panelinin enerji çıkışı, sahip olduğunuz panelin boyutuna ve verimliliğine göre değişir.

Ortalama olarak modern bir güneş paneli, ideal güneş ışığı ve sıcaklık koşulları altında 250 ila 270 watt arasında üretir. Bu, 84 adet kompakt floresan ampulün günde 1 saat yakılmasına eşdeğer güce eşittir  . Bu panel 60 güneş paneli hücresinden oluşmaktadır. Bir güneş pili, yüzde 15 ila 18 arasında verimlilikle 5 watt üretir. Bu durumda panelin boyutu yaklaşık 1.65 cm uzunluğunda ve 100 cm genişliğindedir.

Ancak 455 watt’a kadar güç üreten panellere de sahip olabilirsiniz. Yine de, daha yüksek çıktıya sahip panellerin daha pahalı olduğunu ve genellikle boş alan sınırlayıcı bir faktör olduğunda kurulduğunu bilmelisiniz .

Hepsi bu değil…

Her panelin arkasında maksimum güç derecesini belirten bir sayı bulunur . Bu sayı, standart test koşulları altında üretilen doğru akımı ifade eder. Güneş panelleri doğru akım ( DC ) ürettiği ve evlerimizde alternatif akım (AC) çalıştığı için üretilen gücün dönüştürülmesi gerekiyor. Dönüşüm sırasında daha fazla enerji kaybı meydana gelir. Genellikle yüzde 20 civarında kayıplar vardır.

Bu, güneş panelleri tarafından üretilen doğru akımdan, kullanımımız için alternatif akımın yüzde 80’ini elde ettiğimiz anlamına gelir. Dolayısıyla enerji ihtiyacınızı karşılamak için kaç tane güneş paneli gerektiğini hesaplamak istiyorsanız bu sayıyı göz önünde bulundurmalısınız.

Örneğin, 5 kilowatt (kW) alternatif akıma ihtiyacınız var. 5 kW, 0,8’e bölünmelidir (dönüşüm sırasında yüzde 80 verimlilik olarak). Elde ettiğiniz son sayı 6.25 kW doğru akımdır, bu da 250 watt’lık 25 panele veya 455 watt’lık 14 panele eşittir . ( maksimum verim şartlarında )

Her iki sistem de aynı miktarda güç üretir, seçiminiz yalnızca mevcut alana ve yatırım yapmak istediğiniz paraya bağlıdır, çünkü 455 watt’lık paneller daha pahalıya mal olur.

Sonunda, bir güneş panelinin maksimum güç derecesinin kararınızı yönlendirmek için yalnızca genel bilgiler sağladığını bilmelisiniz. Gerçek elektrik çıkışı her zaman bulunduğunuz yerdeki belirli koşullara bağlı olacaktır. Ve güneş enerjisi şu anda size umut verici gelmese bile, yeşil teknolojideki bu büyük çağda, gelecek için şaşırtıcı çözümler bekleyebiliriz.

,

,

Ongrid Güneş Enerji sisteminiz, SaVİNG GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ tarafından kurulursa, bu yatırımı daha da güvenli hale getirmek için; 4 yıl garantili güneş enerjisi üretimi, 3 yıl işçilik garantisi, 2 yıl sistem bakım izleme ve servis, GARANTiSİ alırsınız.

,
,

SİZİN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİZ İÇİNÜCRETSİZ ÖN TASARIM / MALİYET / FAYDA / GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ ANALİZİ İSTEYEBİLİRSİNİZ.

Keşif , Fizibilite, Sistem Tasarımı , Ürün Tedarikleri ,Uygulama , Kabul , Servis ve Bakım gibi ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.  (Keşif dahil hizmetlerimiz ÜCRETLİDİR.)

✉ İLETİŞİM – TEKLİF İSTEYİNİZ ←← ←←

Çayyolu  & Siteler Üstü/ ANKARA adresindeyiz.

Whatsapp 0 (544) 770 18 06

fisinigunesetak@gmail.com

savingenerji@gmail.com

.

.

.

,