Güneş Panelleri Neden Pahalı

,

Güneş Panelleri Neden Pahalıdır?

gunes-panelleri-neden-pahalı.jpeg
.

Güneş Panelleri Neden Pahalıdır

Gunes-Panelleri-Neden-Pahalıdır.mpeg
,

Güneş enerjisi yükselen kurulum trendi dünya çapında büyümeye devam ediyor ve 2017’de yeni kurulumlarda büyük bir artışla 400 gigawatt’a (GW) ulaşıyor. Bu rakamlar bu üst büyümeyi iki faktöre borçlu: politika belirleme ve güneş fotovoltaik (PV) maliyet düşüşü .

İlk faktör, güneş enerjisi teknolojisinin gelişimini teşvik etmenin bir yolu olarak devlet kurumları tarafından etkinleştirilen teşviklerle bağlantılıdır.

İkincisi, güneş enerjisi sisteminin makul maliyetlerle kurulması ve sonuçta bu kurulumdan olumlu bir gelir elde edilmesinin fizibilitesi ile doğrudan ilgilidir.

Bir güneş sisteminin maliyetini etkileyen ve aşağıdakilere göre değişen birçok faktörü içerir:

  • teknoloji türü
    • coğrafi konum
    • Market boyutu
    • sistem boyutu ve tasarımı
    • politika teşvikleri
    • vergiler
    • yerel izinler
    • kurulumcu yükleniciler

 Solar PV maliyetleri, ister arazi ölçeğinde, ister ticari veya konut amaçlı olsun, güneş sisteminin uygulamasına bağlı olarak değişir. Bu yazıda konut , işyeri güneş fotovoltaiklerine odaklanacağız.

Bir güneş sisteminin maliyetini etkileyen ana faktörler

Bir ev güneş enerjisi sisteminin en uygun maliyetli performansını elde etmek için çeşitli unsurlar dikkate alınmalıdır. Bazıları sizin tarafınızdan seçilebilir (ev sahibi olarak), bazıları ise seçilemez.

Birincisi, şebekeden bağımsız veya şebekeye bağlı bir sistemin seçimidir , bu karar üç faktöre bağlıdır:

  • Kurulum yeri;
  • Elektrik şebekesinin güvenilirliği;
  • Panellerin sağlayacağı yükün önemi.

Güvenilir bir elektrik şebekesine erişiminiz varsa, en iyi teknik-ekonomik çözüm güneş panellerinizi şebekeye bağlamaktır .

Şebekeye bağlı güneş panelleri, fiyatlar düşük olduğunda şebeke elektriğini kullanma ve fiyatlar yüksek olduğunda fotovoltaik sistemi açma seçeneği sunar. Enerji yükünün her zaman tamamen PV sistemi tarafından sağlanması gerekmeyeceğinden, bu seçenek ilk maliyetlerinizi azaltacaktır. Ülkemiz koşullarında tercih edilmesi mümkün görünmeyen bir alternatifdir.

Güneş panellerinizi şebekeye bağlamanız gerekip gerekmediğini anladıktan sonra, güneş sistemi tarafından sağlanması gereken enerji yüküne karar vermeniz gerekecektir. Bu karar, beklentilerinize bağlıdır ve güneş enerjisi tesisatçınız, istenen yükü sağlamak için en iyi dizi sistem konfigürasyonunu sağlamalıdır.

Bu karara istinaden dikkate alınması gereken unsurlar şunlardır:

  • Solar paneller
  • inverterler
  • montaj raf sistemi
  • şebeke bağlantısı
  • aküler (gerekirse)

Bu bileşenler, bir konut PV sisteminin donanım maliyetlerini belirleyen şeydir.

sebeke-baglantılı-gunes-enerji.jpeg

.

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

Solar donanım bileşenleri ve kurulumları

Solar paneller

Güneş panelleri, güneş enerjisini doğru akım (DC) elektriğe dönüştürdükleri için fotovoltaik sistemin en önemli parçasıdır.

Şu anda piyasada üç tip güneş paneli bulunmaktadır:

  1. Monokristal güneş panelleri
  2. Polikristal güneş panelleri
  3. İnce film modülleri

Amacınız için en iyi seçenek bütçenize, kalite beklentilerinize ve verimliliğinize bağlıdır. Beklediğiniz daha iyi performans, daha yüksek maliyetler olacaktır.

Genel olarak, düşük maliyetli modüller, monokristal paneller oluşturmak için kullanılan üretim süreçlerinden çok daha ekonomik ve daha hızlı olan ham silikonun eritilmesiyle oluşturulan polikristal güneş panellerinden yapılır.

Polikristal paneller yaklaşık yüzde 14 ila 18 verimlilik oranıyla çalışır ve ömürleri 23 ila 27 yıldır.

Monokristal paneller daha yüksek verimliliğe sahiptir (yüzde 18-24) ve homojen siyah görünümleri ve yuvarlak kenarlarıyla kolayca fark edilebilir. Bu paneller ayrıca diğer tiplere göre daha uzun ömürlüdür (25-40 yıl). En büyük dezavantajları, piyasadaki en pahalı güneş panelleri oldukları için maliyetleridir.

Son olarak, ince film paneller şu anda en düşük pazar payına sahiptir, ancak daha fazla gelişme gerçekleştikçe daha entegre olma potansiyeline sahiptirler. Genel olarak yüzde 7-14 civarında verimlilik oranlarına sahipler ve maliyetleri nispeten düşük. Esneklikleri için onları kolayca tanıyabilirsiniz.

Bir güneş paneli tipinin seçimialan mevcudiyetine, verimlilik gereksinimlerine, sıcaklığa, ve üreticilerin maliyetlerine bağlı olacaktır .

Bu karar, güneş enerjisi sistemi kurulumunun toplam maliyetini yaklaşık yüzde 20 oranında etkileyecektir.

Uzun vadede watt başına fiyatın tek önemli parametre olmadığını dikkate alın. Güneş panellerinin ömrü de önemlidir. Monokristal güneş panelleri, polikristal veya ince film olanlardan daha uzun süre dayanır ve bu nedenle uzun vadede daha iyi gelir sağlar.

Güneş panellerinin mevcut ortalama maliyeti, Ülkemizde watt başına yaklaşık 0,50 ABD doları civarındadır.

Güneş invertörleri

Eviriciler, doğrudan güneş panellerinden elde edilen veya akülerde depolanan DC elektriği, evlerin kullandığı alternatif akıma dönüştürür.

Konut amaçlı solar inverter seçenekleri şu şekilde özetlenebilir:

  1. String İnvertörler
  2. Mikroinvertörler
  3. DC Gücü Optimize Edilmiş İnvertörler

Spesifik teknik farklılıkların yanı sıra, bir veya diğer tip inverter seçimini etkileyen önemli bir faktör, tüm diziden bir veya bir grup güneş panelinin gölgelenmesine karşı istenen performanstır. Gölgeleme istenmez çünkü tüm güneş sisteminin verimini düşürür.

Dizi Eviriciler seçildiğinde, PV modülleri seri bağlanır. Bir modül gölgelenirse, tüm invertör etkilenir.

Öte yandan, DC Gücü Optimize Edilmiş ve Mikroinvertörler, her bir güneş panelinin performansından bağımsızlığa izin verir. Bu, bir güneş paneli gölgelendiğinde bile, kalan panellerin maksimum verimlilikte enerji üretmeye devam edeceği anlamına gelir.

Maliyet farklılıkları dramatik olabilir:

  • String İnvertörlerin maliyeti watt başına 0.15 USD civarındadır.
    • AC ve DC Gücü Optimize Edilmiş İnvertörler, watt başına 0.17 USD civarındadır.
    • Mikroinvertörlerin maliyeti watt başına 0,40 ABD dolarına kadardır .

Çoğu durumda, DC Gücü Optimize Edilmiş İnvertörler tercih edilir, çünkü genel verimlilik, Dizi İnvertörlerinin elde ettiğinden çok daha fazladır ve toplam maliyetler daha makuldür.

Ev güneş enerjisi sistemlerine ortalama inverter maliyeti katkısı, watt başına 0,21 ABD doları civarındadır.

.

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

Montaj sistemleri

Montaj sistemlerinin sınıflandırılması için modülün açısının hareketliliğini kullanmak uygundur. Var:

  1. Sabit montaj sistemleri
  2. Ayarlanabilir montaj sistemleri
  3. Takip sistemleri

Güneş takip sistemleri en pahalı seçenektir. Güneşin yolunu takip ettikleri için güneş fotovoltaik panellerinizin verimliliğini de arttırırlar.

Bulunduğunuz yere göre sabit ve ayarlanabilir montaj seçenekleri seçilir. Sabit montaj sistemleri sürekli güneş ışığı gerektirirken, ayarlanabilir sistemler değişen mevsim enlemleri için en uygun olanıdır; bunlar güneş panellerinin açısını hava durumuna ve güneşin konumuna göre eğmenize olanak tanır.

Güneş enerjisi montaj sisteminin toplam maliyeti watt başına 0.12 USD civarında dır.

Ayrıca güneş enerji sistemleri , Kablolar, Kablo Koruyucular, Panolar, Sayaçlar, Haberleşme ürünleri, Mühendislik ve Proje hizmetleri, Elektrik ve Mekanik İşçilik Hizmetleri, Kamu Harçları, Sigorta Bedelleri, Servis ve Bakım Hizmetleri gibi ilave maliyetlere sahipdir.

Daha fazlası: EV IÇIN KAÇ TANE GÜNEŞ PANELI GEREKIR?

,

Ongrid Güneş Enerji sisteminiz, SaVİNG GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ tarafından kurulursa, bu yatırımı daha da güvenli hale getirmek için; 4 yıl garantili güneş enerjisi üretimi, 3 yıl işçilik garantisi, 2 yıl sistem bakım izleme ve servis, GARANTiSİ alırsınız.

,
,

SİZİN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİZ İÇİN, ÜCRETSİZ ÖN TASARIM / MALİYET / FAYDA / GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ ANALİZİ İSTEYEBİLİRSİNİZ.

Keşif , Fizibilite, Sistem Tasarımı , Ürün Tedarikleri ,Uygulama , Kabul , Servis ve Bakım gibi ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.  (Keşif dahil hizmetlerimiz ÜCRETLİDİR.)

✉ İLETİŞİM – TEKLİF İSTEYİNİZ ←← ←←

Çayyolu  & Siteler Üstü/ ANKARA adresindeyiz.

Whatsapp 0 (544) 770 18 06

fisinigunesetak@gmail.com

savingenerji@gmail.com

.

.

.

,