Güneş Paneli Montaj Sistemleri

,

Güneş Paneli Montaj Sistemleri, Montaj sistemleri, bir güneş fotovoltaik sisteminin uygun tasarımı ve işlevi için gereklidir. Güneş panellerini optimum eğimde tutmak için gereken yapısal desteği sağlarlar ve hatta sistemin genel sıcaklığını bile etkileyebilirler.

Solar montaj yapısının seçimine bağlı olarak, soğutma mekanizması farklı olacaktır. Yere monte güneş panelleri her iki taraftan daha iyi hava akışına sahip olacak, bu nedenle çatıya monte panellere göre daha kolay soğuyacak ve bu fark güneş panellerinin genel sıcaklık kontrolünü ve verimliliğini etkileyecektir .

.

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

Ayrıca güneş paneli montaj sisteminin en uygun tipine karar verilmesi projenin nihai maliyetini de etkileyecektir . Çatı montajının kurulumu, evinizin yapısında önceden maliyetleri artırabilecek değişiklikler bile anlamına gelebilir.

Ayrıca, zemine monte sistemler çatıya monte panellere göre daha iyi eğim manevra kabiliyeti sağladığından ve bu nedenle güneş sisteminizin sağlayacağı toplam güç çıkışını etkilediğinden, kullandığınız montaj sistemine bağlı olarak güneş enerjisi sisteminin verimliliği artabilir veya azalabilir . 

Hangi tip güneş paneli montaj sisteminin sizin için en iyisi olduğunu bilmek önemlidir.

Bu makale, mevcut her seçeneği açıklarken, aynı zamanda yapımını içeren teknik süreci de açıklamaktadır. Kurulumun nasıl yapıldığını bilerek, ihtiyaç ve beklentilerinize daha uygun seçeneği seçebileceksiniz.

GÜNEŞ PANELLERİ MONTAJ SİSTEMLERİ

Yere monte güneş enerjisi sistemleri

Adından da anlaşılacağı gibi, güneş sisteminiz yerde bulunacaktır.

Yere monte sistemlerin ana avantajı, konumunuza, ihtiyaçlarınıza ve önerilen tasarıma bağlı olarak aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli seçeneklerin olmasıdır.

Aralarından seçim yapabileceğiniz zemine monte güneş enerjisi rafı seçenekleri şunlardır:

1 Temel montajları

Temel montajları, en yaygın zemine monte yapılardır.

Kurulumları, araziyi hazırlamaktan ibarettir. Beton bir temelle çevrili dikey boruları veya mekanik boruları yerine yerleştirmek için çakma işlevi yapılması gerekir.

Bu kurulum, monte edilen yapıyı tutacak kadar güçlü olup olmadığını belirlemek için zeminin saha değerlendirmesi ve jeoteknik analizini gerektirir. Zeminin türüne (kristalin anakaya, tortul kaya, çakıl, kum vb.) bağlı olarak temel basıncı farklılık gösterecektir.

Bu nedenle, güneş sistemini yerine sabitlemek için beton temel, helisel kazık veya zemin vidalarının gerekli olup olmadığını toprak tipi belirler .

2 Balastlı temel ayakları

Zemin sondaj veya hafriyat için uygun değilse en iyi çözüm balast montaj sistemi kullanmaktır.

Balast montajı, zemine sabitlenmiş bir prefabrik beton bloktan oluşur.

Bu yapı, bahçeli veya düz çatılı konut güneş paneli kurulumlarında yaygın olarak kullanılmaktadır  .

3 Direk bağlantıları

Küçük güneş enerjisi sistemleri kurmak için basit ve uygun maliyetli bir çözümü temsil eder.

Güneş paneli direği montajları konut amaçlı idealdir.

Direk montajının avantajı, karmaşık bir temel oluşturmaya veya araziyi düzleştirmeye gerek olmamasıdır (balastlı montajlar için gerekli adım). Bunun yerine yere sadece beton bir ankrajlı basit bir çelik direk yerleştirilir. Bu basit yapı, genel olarak güneş panellerine yeterli desteği sağlar. Bazı durumlarda uygun olmayan toprak tipi veya aşırı hava koşulları nedeniyle özel ayarlamalar yapılması gerekir.

Mevcut direğe monte şemalar arasında genellikle Yan Direğe Montajları göreceksiniz . Bu askılar, yıldırım amaçlı ve çok küçük güneş paneli kurulumları için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Diğer seçenek, genellikle ağır çelik montaj manşonları, yükseltme pivotları ve sert hava koşullarına dayanmalarını ve büyük güneş panelleri dizilerini desteklemelerini sağlayan güçlü sırtlarla tasarlanmış Üst Direk Montajlarıdır.

Bu yapılar, eğim açısını çok kolay bir şekilde değiştirmeye izin verir ve 15° ile 60° arasında iyi bir değişkenlik aralığı ile birlikte gelir.

4 Çok kutuplu bağlantılar

Bu yapılar, direğe monte edilenlerle aynı prensibe dayanmaktadır. Tek fark, tüm güneş panellerinin tek bir yatay çizgide döşenmesidir.

Bu da güneş sisteminin ilave dikey boru desteklerle yatay olarak istenildiği kadar genişletilebileceği anlamına gelir.

Diğer güneş enerjisi zemin montaj sistemlerine göre avantajı, bu yapıların büyük ve daha basit eğim değişkenliğine sahip daha büyük sistemlerin kurulumuna izin vermesidir, her bir panel seti için ayar gerektiren ve gerektirmeyen direğe monte edilenin aksine tüm paneller için yalnızca bir ayara ihtiyaç duyar. diğer geleneksel sistemler kadar çok toprak porofil saplantısı içerir.

Bu sistemler ayrıca eğim veya gölgeleme amaçları için idealdir  .

5 AkıllıÇiçek

Şu anda piyasada yeni bir seçenek var. SmartFlower Güneş Sistemi olarak bilinir. Yaprakları yerine güneş panel hücreleri olan bir çiçek formuna sahip zemine monte bir sistem olarak geliştirilmiştir .

Sistem her sabah güneş doğarken açılır ve akşam kapanır.

Bu seçeneğin avantajı, yaprakların yüksek verimliliğidir. Ürün parametrelerine göre, 2,5 kW’lık bir SmartFlower yapısı, tipik bir 4 kW’lık zemine monte sisteme eşittir. Güneş panel hücrelerinin maksimum ışınımı elde etmek için optimum eğim açısını sağlayan çift eksenli bir izleme sistemi ile donatılmasından kaynaklanmaktadır. Bu teknolojinin dezavantajı yüksek maliyetidir.

SmartFlower’ın kurulumu ile ilgili olarak, güneş panel hücreleri ve montaj yapısı önceden monte edildiğinden, tipik zemine monte sistemlerden çok daha basit ve daha hızlıdır (2 saat).

Flower-shaped solar panel now sold in the U.S. - Curbed

Kurulum şunları içerir:

  1. Güneş çiçeğinin aktif alanının tanımı (tipik olarak 16 x 16 x 16 fitlik bir küp)
  2. 4 topraklama vidasının zemine derinlemesine delinmesi
  3. Ankrajın kule arkasına sabitlenmesi
  4. Güneş enerjisi montaj yapısının kurulu topraklama vidalarının üzerine yerleştirilmesi
  5. Rüzgar koruma yapısına ve kablo bağlantısına bağlantı.

Yere monte güneş enerjisi sistemi kurulumu

Tipik bir yere monte sistemin kurulum süreci hakkında size bir fikir vermek için, özellikle temel montaj tipi için en önemli adımların bir dökümünü burada bulabilirsiniz.

İlk olarak, sistemin tasarımının oluşturulması gerekmektedir:

  • Güneş sistemi boyutlandırma: 3, 4 ve hatta 5 sıra panel seti. Hava koşullarına ve elektrik tasarımına bağlıdır.
  • Zemin durumunun değerlendirilmesi: Sedimanter kaya, çakıl, kil vb ise. Ardından hava (rüzgar ve kar) koşullarına, güneş panellerinin boyut ve ağırlığına göre temel tipine karar verilir.
  • Temel seçimi : Helisel kazıklar veya beton direkler. Zeminin perforasyonu gerekli olacaktır.
  • Mekanik boru veya boru boyutu ve malzemesinin seçimi : Alüminyum, çelik, vb.

Tasarımla ilgili hususlar tamamlandıktan sonra kurulum başlar:

  • Kazı, beton temeller için veya helisel kazıkların yerleştirilmesi için yeterli alan yaratmaya başlar.
  • Montaj sisteminin tabanı, cıvatalar kullanılarak topraklama temeline sabitlenir.
  • Dikey mekanik boru veya borular tabana yerleştirilerek sabitlenir. Katlanmış önceden monte edilmiş yapılar da yerleştirilebilir.
  • Rayların montajı. Raylar yapıya bağlanır.
  • Çapraz rayların montajı, sistem için düşünülen yapısal tasarıma bağlı bir seçenektir.
  • Güneş panelleri, orta ve uç kelepçeler kullanılarak raylara ayarlanır.

Artık mevcut zemin montaj tiplerini ve kurulum prosedürlerini ele aldığımıza göre, çatıya monte seçeneğine geçebiliriz.

Çatıya monte güneş enerjisi sistemleri

Çatıya monte güneş panelleri, çoğu hane için en yaygın seçimdir. Bunun nedenleri değişkenlik gösterir ama asıl olan maliyettir .

.

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

Genel olarak, çatıya monte sistemler, zemine monte sistemlerden daha ucuzdur , çünkü panelleri sürdürmek için gereken ana yapı çatının kendisidir. Bu, zemine monte panelleri desteklemek için gereken alüminyum veya çelik yapılar nedeniyle aksi takdirde daha fazla artacak olan maliyetlerden tasarruf sağlar.

Eğimli çatıya uygun güneş paneli montajı

Çoğu evin eğimli bir çatı tasarımı vardır.

Bu nedenle, güneş enerjisi montaj yapısının güneş panellerini eğimli bir yüzeye ayarlaması gerekir. Bunu yapmak için üreticiler çeşitli seçenekler sunar:

1 Raylı montaj sistemi

En yaygın çatıya monte yapı. Çatıya bir dizi ray takmaktan oluşur.

Her bir güneş paneli daha sonra bir dizi kelepçe ile raylara bağlanır. Raylar, vida ve cıvatalarla çatıya sabitlenir.

2 Raysız montaj sistemi

Bu kurulum türü, her paneli çatıya sabitlemek için doğrudan cıvata ve vidaları kullanır. Avantajı, üretim ve nakliye maliyetlerinin azalmasıdır, bu da kurulumu daha hızlı hale getirir.

Güneş panelleri, montajcı tarafından seçilen şekilde yerleştirilebilir, çünkü konumlandırmaları raylarda olduğu kadar sınırlı değildir.

Raysız sistemin ana dezavantajı, kurulumun öğrenme eğrisidir. Bu, tesisatçıların raysız montaj sistemleri gerçekleştirme konusunda deneyimli olmasını gerektirir.

Ayrıca panellerin eğimli veya kiremit çatılara döşeneceği durumlarda raysız kullanımdan kaçınılması tavsiye edilir. Raysız sistemlerin daha fazla bağlantı noktası anlamına geldiğini bilmek de önemlidir. Sonunda, bu, çatınızda daha fazla delik oluşmasına neden olabilir .

Ancak, pazar eğilimleri değişiyor gibi görünüyor. Raysız sistemler, temel olarak raylı sistemlerin uzun vadeli tasarruflarının raylı sistemlere göre çok daha yüksek görünmesi nedeniyle, yatırım amaçları için raylı montajlardan daha çekici hale gelmektedir. .

3 Paylaşımlı ray montaj sistemi

Bu tip montaj sistemi raylı sistem ile aynı şekilde çalışır. Fark, kurulması gereken ray sayısında yatmaktadır.

İki güneş paneli sırası için raylı sistemler toplamda dört ray kullanırken, paylaşımlı raylı sistemler sadece üç ray kullanır – kenarlarda iki ray ve iki sırayı paylaşan ortada bir ray kullanarak.

Bu teknik kullanılarak güneş paneli kurulum maliyetleri ve süresi azaltılır, çünkü artık bir veya iki raya ve orta ve uç kelepçelere ihtiyaç yoktur.

Bu sistem ayrıca çatınızda daha az delik açılması anlamına gelir  .

Düz çatı

Düz çatılar genellikle ticari veya kamu binalarında bulunur. Ancak eğimli çatılardan farklı bir yaklaşım gerektiren düz çatılı birçok hane vardır.

Düz çatılarda kullanılan ana montaj sistemi Düz Çatı Balastlı Raf Sistemi olarak bilinir .

Bu sistem, panelleri ve montaj sistemini kelepçeler ve klipsler kullanarak bağlarken, tabana giden ve sisteme destek görevi gören bir dizi balastlı blok ile önceden monte edilmiş bir yapıdan oluşur.

Bu montaj tipinin en büyük avantajlarından biri, hızlı ve kolay kurulum ve çatıda deliklere gerek olmamasıdır (veya çok azsa). Ayrıca eğimi tipik olarak 5° ve 15° [7,3] arasında ayarlamak için bir dereceye kadar esneklik sunar .

Farklı montaj sistemlerinin en yaygın güneş paneli kurulum türlerini ve prosedürlerini tanıttık.

Şimdi, ortaya çıkabilecek soru, sizin için en iyi tür hangisidir?

.

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

Montaj sistemi seçiminin altında yatan birçok parametre vardır ve bunlar her lokasyona göre farklılık gösterir. Bir hane için en iyi tasarım ne olurdu, diğeri için en düşük maliyetli seçenek olabilir.

Örneğin, yere monte edilen güneş enerjisi sistemleri, çatıdan daha pahalı olma eğilimindedir, ancak çatınız, güneş sisteminin ömrü boyunca zorlu hava koşullarında panellerin ağırlığına dayanacak ve destekleyecek kadar güçlü değilse en uygun çözüm olabilir.

Böyle bir durumda, yerel hava durumu modellerini ve toprak tipini değerlendirmek onun profesyonel kararına bağlı olduğundan, tesisatçınızın deneyimi en yüksek öneme sahip olacaktır.

Öte yandan, çatınız mükemmel bir şekilde uygunsa ve zemine monte bir sistem düşünülmesi çok pahalıysa ya da sadece can sıkıcıysa (hafriyat, rekreasyon için boş alan kaybı vb. nedeniyle), o zaman sorun yoktur. bir güneş paneli çatı montaj sistemi seçebilirsiniz. Ayrıca ülkemiz Lisansız Eektrik Üretim Yönetmeliğinde resmi sistemler için çatı ve cephe kurulumları ön koşuldur.

Raylı montaj sistemlerinin en yaygın kurulum olmasına rağmen, raysız ve paylaşımlı rayların daha ekonomik ve hatta bazen teknik bir seçenek haline geldiğini göz önünde bulundurun.

,

,

Ongrid Güneş Enerji sisteminiz, SaVİNG GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ tarafından kurulursa, bu yatırımı daha da güvenli hale getirmek için; 4 yıl garantili güneş enerjisi üretimi, 3 yıl işçilik garantisi, 2 yıl sistem bakım izleme ve servis, GARANTiSİ alırsınız.

,
,

SİZİN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİZ İÇİNÜCRETSİZ ÖN TASARIM / MALİYET / FAYDA / GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ ANALİZİ İSTEYEBİLİRSİNİZ.

Keşif , Fizibilite, Sistem Tasarımı , Ürün Tedarikleri ,Uygulama , Kabul , Servis ve Bakım gibi ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.  (Keşif dahil hizmetlerimiz ÜCRETLİDİR.)

✉ İLETİŞİM – TEKLİF İSTEYİNİZ ←← ←←

Çayyolu  & Siteler Üstü/ ANKARA adresindeyiz.

Whatsapp 0 (544) 770 18 06

fisinigunesetak@gmail.com

savingenerji@gmail.com

.

.

.

.