,
Güneş Enerjisinin Sağlığa ve Çevreye Faydaları Nelerdir? Güneş ışığı ücretsiz, sonsuzdur ve kolayca erişilebilirdir, bu da onu enerji üretmek için mükemmel bir kaynak haline getirir. Özellikle de çıkarılması, ve taşınması gereken ve arkasında kirlilik ve çevresel bozulma izi bırakan fosil yakıtlarla karşılaştırıldığında.
Ev sahipleri ve ticari işletme sahipleri için güneş enerjisine geçiş, elektrik gereksinimlerini karşılamak için temiz, uygun maliyetli ve sürdürülebilir bir yol sağlar. Çoğu insanın güneş enerjisi kullanmaya karar vermesinin ana nedenlerinden biri, daha düşük elektrik faturaları ve artan ev değeri gibi finansal avantajlardır .
.
bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?
.
Ama aynı zamanda “temiz enerji” adından da anlaşılacağı gibi, güneş enerjisinin çevreye ve dolayısıyla sağlığımıza daha önce hiç hesaba katmadığınız önemli faydaları da vardır.
Bu olumlu etkiler hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.
Güneş enerjisi neden çevre için iyidir?
1. Güneş enerjisi hava kirliliğini önler
Enerji sektörü her yıl atmosfere tonlarca gaz salıyor ve bunların çok yüksek bir bölümünün kükürt dioksit, azot oksit ve partikül madde gibi temel hava kirleticileri olması şaşırtıcı değil .
Bu emisyonların çoğu, elektrik üretmek için fosil yakıtlar yakıldığında meydana gelir, ancak aynı zamanda arıtma süreçleri ve nakliye sırasında da ortaya çıkarlar.
Havadaki kirletici miktarı her yıl istikrarlı bir şekilde artmaktadır. Uluslararası Enerji Ajansı’na (IEA) göre , 2015 yılında küresel olarak azot oksit emisyonlarının üçte birinden yalnızca Çin ve Amerika sorumluydu. Bu, aşırı azot ve kükürtün asit birikiminden etkilenen ekosistemlerimiz için kesinlikle iyi bir haber değil.
Hava kirliliğinin ekosistemler üzerindeki olumsuz etkilerinden bazıları şunlardır:
- Biyolojik çeşitliliğin azalması;
- Daha düşük mahsul verimi ;
- Asit yağmuru nedeniyle ormanların daha kötü sağlığı ;
- Su kütlelerinin ötrofikasyonu .
Hava kirliliği yeryüzündeki tüm canlı organizmalara bir şekilde zarar verir. Neyse ki, gelişen teknolojik gelişmeler sayesinde enerji ihtiyacımızı çok daha az kirletici kaynaklardan karşılayabiliyoruz.
Güneş enerjisi, sürece dahil olan neredeyse sıfır emisyonla elektrik üretme kapasitesine sahiptir.
Güneş enerjisi endüstrisine atfedilen bazı emisyonlar, yakıt ve hammaddelerin üretimi veya nakliyesi gibi güneş yaşam döngüsünün diğer aşamalarında meydana gelir.
Ancak bu emisyonları en aza indirecek yeni girişimler, güneş enerjisi teknolojisinin artan popülaritesi ile ortaya çıkıyor, çünkü endüstrinin düşük çevresel ayak izini korumak için daha katı düzenlemelerin oluşturulmasını gerektiriyor.
Güneş enerjisinin toplam enerji üretimindeki payı artırılarak yüksek miktarda hava kirleticinin önüne geçilebilir.
Etkiyi göstermek için, Amerika Birleşik Devletleri’nde 100 GW’lık bir güneş enerjisi kapasitesi eklenmesinin her yıl en az 70.000 ton nitröz oksit ve 126.000 ton kükürt dioksit emisyonunu önleyeceği tahmin edilmektedir .
Bu, ekosistemlerimizin çeşitliliğine büyük ölçüde fayda sağlayacak, aynı zamanda mahsullerimizin ve tatlı su kaynaklarımızın sağlığını da sağlayacaktır.
2. Güneş enerjisi üretimi iklim değişikliğini azaltmaya yardımcı olur
Güneş panelleri ile elektrik üretimi herhangi bir sera gazı üretmez. Bir güneş sisteminin üretimi ve kurulumu sırasında bazı sera gazları yayılır , ancak bu miktar hala standart bir kömür yakıtlı elektrik santralinin emisyonlarından en az on kat daha düşüktür .
Hatta bazı kaynaklar, güneş enerjisi teknolojisinin verimliliğindeki iyileştirmelerin, toplam emisyon miktarının daha da azalmasına neden olacağından bahsetmektedir. Bu, şu anda küresel olarak tüm karbondioksit emisyonlarının yüzde 75’ini salmaktan sorumlu olan fosil yakıtlarla güçlü bir tezat oluşturuyor.
Atmosferde doğal olarak karbondioksit bulunmasına rağmen, enerji sektörümüz, Sanayi Devrimi’nden bu yana doğal konsantrasyonlarını, gezegenimizin küresel ısınma gibi sonuçlar olmadan bu artan seviyeyi sürdüremeyeceği noktaya kadar değiştirmektedir.
Güneş enerjisi, enerji sektörünün iklim değişikliği üzerindeki etkisini azaltmak için büyük bir potansiyele sahiptir. Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı (NREL) tarafından yapılan bir araştırma çalışması, kömür santrallerini 100 GW güneş enerjisiyle değiştirmenin her yıl 100 milyon tondan fazla karbondioksit emisyonunu ortadan kaldırabileceğini gösteriyor .
Şimdi bile, Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren 20 GW’lık güneş enerjisi tesisleri, yılda 17 milyon ton sera gazı emisyonunu dengeledi .
Ek olarak, yakın zamanda ilginç bir keşif, şehirlerdeki güneş panellerinin çevredeki alan üzerinde iki dereceye kadar soğutma etkisine sahip olabileceğini öne sürdü.
Bunun nedeni, güneş panelli binaların güneş enerjisini yakalayıp elektriğe dönüştürmesi, güneş paneli olmayan binaların ise güneşten gelen radyasyonun bir kısmını emerek ısıya dönüştürmesidir.
Bu gözleme göre çatılardaki güneş panelleri, yaz ısı dalgaları sırasında kentsel ısı adası etkisini minimumda tutarak şehir iklimlerini etkileyebilir.
.
bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?
.
3. Güneş enerji su kaynaklarını olduğu gibi bırakır
Çoğu enerji santrali, türbinleri döndürmek ve daha sonra sistemi soğutmak için buhar üretmek için büyük miktarda suya ihtiyaç duyar. İşlemde kullanılan su miktarı göz ardı edilemez, çünkü Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm tatlı su çekimlerinin neredeyse yarısını oluşturur ve bu her gün milyarlarca galon anlamına gelir.
Güneş fotovoltaik hücreleri elektrik üretmek için suya ihtiyaç duymazlar. Kaynak suyunun ne kadar kıt olduğu ve her yıl kaç ülkenin ciddi kuraklık vakalarıyla mücadele ettiği düşünüldüğünde, bu güneş enerjisinin en önemli çevresel faydalarından biridir.
Temiz içme suyu kaynağımızdan ödün vermenin yanı sıra, enerji endüstrisi de ciddi kirliliğe katkıda bulunuyor. Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yapılan bir analiz, ağır metal su kirliliğinin yüzde 72’sinin kömür santrallerinden geldiğini ortaya koydu . Bu onları Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir numaralı su kirliliği kaynağı yapar.
Enerji santralleri kullanılmış suyu doğal su kütlelerine geri pompaladığında ek kirlilik oluşur. Bu su genellikle normalden çok daha sıcaktır ve aşırı sıcaklık değişikliklerine dayanamayan balıklar ve amfibiler gibi birçok su hayvanında sağlık sorunlarına neden olur.
Madencilik endüstrisi, özellikle de kömür, su kalitesinin bozulmasında da önemli bir rol oynamaktadır. Madencilik genellikle ağır metal içeriği veya kükürt mineralleri içeren kayaları ortaya çıkarır. Yağmur suyu onlarla reaksiyona girdiğinde onları toprağa, göllere ve nehirlere taşır. Yerel ekosistemler ve tarım arazileri daha sonra bitkiler, hayvanlar ve hatta insanlar için zehirli hale gelir.
Güneş panellerinin üretim süreci ve bakımı biraz su gerektirir, ancak bu, diğer enerji kaynaklarının gerektirdiğinin sadece bir kısmıdır.
Örneğin, bir kömür santrali, bir fotovoltaik sisteme kıyasla bir megavat-saat elektrik üretmek için 3.500 kat daha fazla suya ihtiyaç duyar. Benzer şekilde, bir nükleer santral 1.500 kat daha fazla suya ihtiyaç duyar .
Bu nedenle güneş enerji santralleri , yerel su kaynaklarını bozmadan ve kirlilikten arındırır. Ayrıca tarım, içme sistemleri ve diğer hayati su gereksinimleri ile rekabet etmezler.
4. Güneş enerjisi endüstrisi daha az kaynak kullanır
Güneş enerjisi, üretimi ve kullanımı açısından daha az kaynak gerektirir. Başka bir deyişle, daha olumlu bir yaşam döngüsü değerlendirmesine sahiptir.
Daha spesifik olarak, kömür elektriği ile karşılaştırıldığında, güneş enerjisi:
- Suyun sadece yüzde 11 ila 14’ünü tüketir ;
- Arazinin yüzde 20’sini kullanır;
- Yüzde 95 daha az toksiktir;
- Asit yağmuru olasılığını yüzde 92 ila 97 oranında azaltır;
- Deniz ötrofikasyonuna yalnızca yüzde 2 ila 3 oranında katkıda bulunması muhtemeldir .
Güneş enerjisi teknolojisi, çıkarılması ve işlenmesi gereken kaynaklardan yapılmış olsa da, silikon güneş panellerinde bulunan malzemenin yüzde 96’sı geri dönüştürülebilir . Bu, alüminyum, cam ve hatta gümüş, galyum, indiyum ve germanyum gibi nadir veya değerli metaller gibi önemli kaynakları içerir.
Ek olarak, fotovoltaik güneş hücrelerindeki temel malzemelerin (silikon ve kadmiyum tellür) yüzde 90’a kadarı hemen yeni güneş hücreleri üretmek için yeniden kullanılabilir.
Bu, özellikle fosil yakıtlar yalnızca bir kez kullanılabildiğinden, güneş enerjisi endüstrisini fosil yakıtlara kıyasla çok daha çevre dostu hale getirir. Örneğin, petrol şirketleri birkaç yıl boyunca günde 24 saat, haftada yedi gün, yılda 365 gün petrol çıkarabilir, ancak bir kez çıkarılıp kullanıldığında, bu sınırlı kaynağı yeniden kullanmanın bir yolu yoktur.
Güneş panelleri ise 30 yılı aşkın bir süredir enerji üretmeye devam ediyor ve daha sonra tekrar yeni formda enerji üretmeye devam etmek için geri dönüştürülebilir.
Güneş enerjisi neden sağlığımız için iyidir?
Enerji küresel bir sağlık sorunudur.
1. Daha temiz hava solumak
2012’de küresel olarak her dokuz ölümden biri hava kirliliğine atfedilebilir . Güneş enerjisi ve diğer temiz enerji kaynakları, her yıl milyonlarca insanı öldüren hava kirliliği krizine en iyi çözüm olabilir.
Son araştırmaya göre, güneş ve rüzgar enerjisinin popülaritesinin artması , son on yılda her yıl yaklaşık 1.000 Amerikan vatandaşının hava kirliliğine bağlı gereksiz ölümlerini önledi
Kalitesiz hava solumanın insan sağlığına zararlı olduğu ve sayısız sağlık sorununa yol açtığı bilinen bir gerçektir. En yaygın sorunlardan bazıları şunlardır:
- Astım ve alerjiler
- Bronşit
- Akciğer iltihaplanması
- Endişe
- baş ağrısı
- Aritmi ve kalp krizi
- Kanser
Güneş enerjisi endüstrisi, geleneksel fosil yakıtlara kıyasla sadece bir miktar gaz yayar. Daha fazla hane ve işletme güneş enerjisine güvenirse, bu ciddi sağlık sorunlarının birçoğu önlenebilirdi.
Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki evlere 100 GW güneş enerjisi eklemek, her yıl ortalama 437 ölüm vakasını, 717 kalp krizi vakasını ve 300 solunum hastalığını azaltma potansiyeline sahiptir .
2. Yaz sıcağına karşı koymak
Daha önce tartışıldığı gibi, güneş panelleri şehirlerdeki yaz sıcak dalgaları sırasında sıcaklığı düşürebilir .
Bu etki kıyıdan uzak büyük şehirlerde daha güçlüdür çünkü yaz aylarında deniz melteminin serinletici etkisi olmadan çok sıcak olabilirler. Şehirlerdeki güneş panelleri, iklimlendirme için temiz enerji sağlarken aynı zamanda aşırı ısıya bağlı olarak artan sayıda erken ölümleri de önler.
3. Daha az kirli bir çevrede yaşamak
Fosil yakıtlara olan bağımlılığımızdan kaynaklanan kirlilik hayatımızın her alanını etkilemektedir.
Petrol sızıntıları , madenlerden asit drenajı, yakınlardaki elektrik santrallerinden kaynaklanan zehirli sular, ormanların yok edilmesi, suda yaşayan organizmaların toplu ölümleri – bunlar sadece günlük haber yapan birkaç örnek. Ve sonuçta, fosil yakıtların ünlü bir ürünü yavaş yavaş küresel gıda zincirinin ve su arzının zehirli bir parçası haline geliyor: plastik.
Tüm dünyada fosil yakıt kirliliği nedeniyle kaç kişinin sağlık sorunları yaşadığını söylemek zor, ancak sorunun boyutu o kadar büyük ki, yetersiz beslenme gibi diğer önemli sağlık risk faktörlerini aşıyor.
Fosil yakıtları güneş enerjisiyle değiştirmek, yaşamak, yemek yemek ve çocuklarımızı yetiştirmek için ihtiyaç duyduğumuz çevrenin güvenliğini artırabilir. Zaman zaman güneş enerjisi endüstrisinin temizliğine yönelik eleştiriler gelse de güneş enerjisinin sağlığımız üzerindeki etkisi bilinen herhangi bir fosil yakıttan çok daha düşüktür.Bu belki de güneş enerjisinin en önemli avantajlarından biridir.
Güneş enerjisinin çevresel etkisi
Bütün bunları söyledikten sonra, tüm güneş panelleri aynı çevresel faydaları sağlamaz. Yaşam döngüleri boyunca çevresel etkileri, nasıl üretildiklerine ve ne kadar süreyle kullanılabileceklerine bağlıdır.
Örneğin, bazı araştırmalar, ana akım Çin yapımı silikon güneş panellerinin, Avrupa’da üretilen panellere göre iki kattan fazla karbon ayak izine sahip olduğunu ve bunları yapmak için kullanılan enerjiyi dengelemek için yüzde 30’a kadar daha uzun sürdüğünü buldu. nakliye maliyetlerinin etkisi .
Güneş enerjisinin net çevresel faydaları vardır, ancak kesinlikle iyileştirilebilecek bir yön, güneş panellerinin kullanım ömrü sonu yönetimi, özellikle de geri dönüşümleridir.
Güneş enerjisinin nispeten yeni bir teknolojik gelişme olduğu ve ancak şu anda önemli sayıda kullanıldığı düşünüldüğünde, eski güneş panellerini geri dönüştürmek için yeterli yer yok ve henüz ekonomik olarak çekici değil.
Güneş panellerinin geri dönüşümü için yeterli desteğe ihtiyaç var. Bu, aşılmaz bir sorun olarak görülmemelidir: Önemli talep olduğunda geri dönüşüm teknolojileri geliştirilebilir ve ticarileştirilebilir. Örneğin, ancak 1990’larda mümkün hale gelen PET şişelerin geri dönüşümünde durum böyleydi.
,
Ongrid Güneş Enerji sisteminiz, SaVİNG GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ tarafından kurulursa, bu yatırımı daha da güvenli hale getirmek için; 4 yıl garantili güneş enerjisi üretimi, 3 yıl işçilik garantisi, 2 yıl sistem bakım izleme ve servis, GARANTiSİ alırsınız.
,
,
SİZİN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİZ İÇİN, ÜCRETSİZ ÖN TASARIM / MALİYET / FAYDA / GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ ANALİZİ İSTEYEBİLİRSİNİZ.
Keşif , Fizibilite, Sistem Tasarımı , Ürün Tedarikleri ,Uygulama , Kabul , Servis ve Bakım gibi ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz. (Keşif dahil hizmetlerimiz ÜCRETLİDİR.)
✉ İLETİŞİM – TEKLİF İSTEYİNİZ ←← ←←
Çayyolu & Siteler Üstü/ ANKARA adresindeyiz.
Whatsapp 0 (544) 770 18 06
fisinigunesetak@gmail.com
savingenerji@gmail.com
.
.
.
,