Güneş Panellerinin Çatıya Montaj veya Yere Montaj Artıları ve Eksileri

.

Zemin montajı vs çatı montajı

Güneş Panellerinin Çatıya Montaj veya Yere Montaj Artıları ve Eksileri, Bir fotovoltaik (PV) sisteminin ana bileşeni, yalnızca güneş ışığını elektriğe dönüştürme işlevleri nedeniyle değil, aynı zamanda herhangi bir fotovoltaik sistemin popüler bir görsel referansı olmaları nedeniyle güneş panelleridir. Ancak perde arkasında hareket eden ve herhangi bir güneş enerjisi tesisatı için çok önemli olan başka bir ekipman da var. Solar montaj sistemlerinden bahsediyoruz.

Montaj sistemleri, ister çatıda ister yerde olsun, güneş panellerini yerinde tutar. Ayrıca, panellerin doğal ağırlığını, rüzgarın gücünü ve bazı durumlarda karın ağırlığını desteklemek için gereken yapısal gücü sağlarlar.

.

📞WhatsApp BİZE MESAJ GÖNDER ←←

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

İki ana güneş enerjisi montaj yapısı türü vardır: çatıda güneş enerjisi montajı ve zemin montajı. Birini veya diğerini kullanma kararı birkaç faktöre bağlıdır ve yalnızca fotovolatik sisteminizin nihai kurulum maliyetini değil, aynı zamanda kurulum sürecini ve kurulumu için gereken süreyi de etkiler.

Bu nedenle ekonomik ve teknik gereksinimlerinize daha uygun bir montaj sistemi seçmelisiniz.

Yere monte güneş panellerinin avantajları

Yere monte solar pv sistemleri, büyük ticari veya kamu fotovoltaik projelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, konut ölçeğinde, yere monte yapılar da uygulanabilir ve çatıya monte güneş sistemlerinin sağlayamayacağı bazı büyük faydalar sağlayabilir.

Yere monte güneş panelleri kurulumları, güneş panellerinin ağırlığını desteklemek için yere sabitlenen veya sabitlenen metal bir çerçeveden oluşur.

Akdeniz güneşine maruz kalan güneş dizisi

Yere monte edilmiş bir güneş enerjisi dizisinin ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamayacağını nasıl anlarsınız? Size daha iyi bir fikir vermek için yere monte güneş sisteminin artılarına bir göz atalım.

1 Oryantasyon ve eğim değişkenliği

Yere monte güneş enerjisi sistemlerinin en büyük avantajlarından biri manevra kabiliyetidir. Birkaç tasarım seçeneğiniz var ve hangisinin ihtiyaçlarınıza daha uygun olduğuna karar vermekte özgürsünüz.

Yere monte edilen güneş panellerinde, bulunduğunuz yerde mümkün olan maksimum ışımayı elde etmek için eğim açısı doğrudan ayarlanabilir.Güneş panelleri gün boyunca maksimum güneş ışığını alacakları için Güney, veya Güneydoğuya bakarken en iyi performansı göstereceklerdir.

Sistem doğrudan güneye bakmasa bile, mümkün olan maksimum güneş ışığını almak için panellerinizi kolayca eğebilirsiniz.

Eğim ile ilgili olarak, zemine monte paneller, çatı açısı ile sınırlı olmadıkları için, çatıya monte güneş panelleri ile karşılaştırıldığında genellikle çok daha iyi bir seçim aralığına sahiptir. Böylece mevsimlere göre en iyi enerji çıkışını elde etmek için eğimlerini ayarlayabilirsiniz, bu da örneğin kışın panellerde kar birikmesini önlemenizi sağlar.

2 Kolay bakım

Lekesiz temiz güneş panelleri maksimum verimlilikte çalışacaktır. Panellerdeki herhangi bir kir verimliliği azaltır ve enerji tasarrufunuzu azaltır.

Yere monte panellerin en büyük avantajlarından biri, elle kolayca temizlenebilmeleri ve panellerde çatlak veya oksit, gevşek montaj klipsleri, hasarlı kablolar gibi hasar belirtileri veya diğer problemler için düzenli olarak kontrol edilebilmeleridir.

Kolay bakım, özellikle kuzey enleminde bulunuyorsanız, bir güneş sistemi kurarken göz önünde bulundurulması gereken ana faktörlerden biridir. Çünkü kar, güneş panellerine ulaşabilecek güneş ışığı miktarını azalttığı için güneş verimliliğinin büyük bir düşmanıdır .

Güneş paneli bakım ve temizliği , sadece elektrik kayıplarını önlemek için değil, aynı zamanda buz bloklarının panellere yapışmasını önlemek için kış mevsiminde periyodik olarak yapılmalıdır.

3 Daha büyük sistem boyutu

Yerdeki alan mevcudiyeti genellikle çatıdakinden daha fazladır. Bu nedenle, zemine monte sistemlerde boyut ve güç çıkışında daha büyük bir güneş enerjisi tesisatı seçebilirsiniz. Ancak güneş panellerinin birbirine gölge düşürmemesi adına projeye bağlı daha fazla alana ihtiyaç duyarlar.

4 Daha yüksek performans

Yere monte paneller, daha fazla tasarım ve konumlandırma seçeneği sunar. Bunlar, konumunuzu sisteminizin özel koşullarına göre ayarlamanıza izin verdiği için, bulunduğunuz yerdeki enerji çıktılarını en üst düzeye çıkarmada önemli faktörlerdir.

Genel olarak, toprak güneş panellerinin güç çıkışı, verimliliği ve performansı genellikle çatı panellerinden daha iyidir.

5 Daha güvenli elektrik topraklama sistemi

Bir güneş enerjisi tesisatının topraklama direnci, toprak durumu ve güneş enerjisi tesisatçısı tarafından seçilen konfigürasyon gibi faktörlere bağlıdır.

Genel olarak, akımı toprağa iletmek için ne kadar çok tel kullanırsanız, sistem o kadar az etkili olur. Ancak yere monte edilmiş sistemler zaten zeminde bulunduğundan elektrotlara ulaşma mesafesi çok daha kısadır.

Böylece bu montaj sistemi, güneş panellerinizi herhangi bir elektrik arızası veya yalıtım arızasına karşı daha etkin bir şekilde koruyabilir.

6 İyi soğutma sistemi

Güneş paneli verimliliği sıcaklık değişikliklerinden etkilenir. Daha yüksek sıcaklıklarda verimlilik düşer.

Daha sıcak iklimlerde, özellikle yaz aylarında, panelleri kabul edilebilir sıcaklık aralığında tutan bir soğutma sistemine sahip olmak gerekir.

Yere monte güneş panelleri

Yere monte sistemlerde doğal hava akışı en iyi ve ekonomik olarak en uygun soğutma sistemidir.

Daha fazla okumak için : Sıcaklığın Güneş Paneli Verimliliği Üzerindeki Etkisi

7 Ev yapısında herhangi bir değişiklik gerekli değildir

Yere monte sistemlerin en iyi özelliklerinden biri, evinizin çatısında veya cephesinde herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek olmamasıdır.

Bu şekilde çatınıza gelebilecek olası hasarlardan kaçınırsınız (esas olarak kötü kurulum prosedürleri ve kurulumcu tarafındaki deneyim eksikliği nedeniyle) .

Daha fazla okumak için : Güneş Panelleri Çatı Sızıntılarına Neden Olur mu?

8 Görsel estetik sorun değil

Birçok insan güneş panellerinin ön tarafdan görünmesini sevmez, aslında bazı ev sahibi apartman site yönetimleri sokaktan görünen güneş panellerinin varlığına izin vermez.

Yere monte edilen sistem ile bu sorunun önüne geçebilirsiniz çünkü evinizin arka bahçesine güneş panelleri yerleştirilecektir.

9 İzleme sistemleri için çok uygundur

Yere monte yapılarda izleme sistemlerinin kurulumu, çatı sistemlerine göre çok daha kolaydır.

10 Genişletme

Solar çatı sistemleri, genişleme konuları için fazla alan bırakmaz, ancak arka bahçenizdeki alan yeterince büyükse, zemin sisteminize ekstra paneller eklemek çok daha kolay ve uygun maliyetlidir.

Yere monte güneş panellerinin dezavantajları

Peki ya yerde güneş panelleri bulundurmanın dezavantajları nelerdir?

1 Daha yüksek kurulum maliyetleri

Yere monte güneş enerjisi sistemleri ek yapı ve malzemeler gerektirir.

Sistemi yerine sabitlemek için sağlam temeller gereklidir. Yerleştirilmeleri için hazırlık, alanı hazırlamak için toprağın ve emeğin yapısal bir analizini içerir, bu nedenle bu sistemler çatıda güneş enerjisi montajından daha pahalı olma eğilimindedir.

2 Arazi kullanımı

Bir dezavantajı, evinizin arka bahçesinin önümüzdeki en az 25 yıl boyunca paneller tarafından işgal edilecek olmasıdır.

Yere monte güneş enerjisi dizisi

Arka bahçeniz yeterince büyükse, bu sorun olmayabilir, ancak daha küçük bahçelerde, diğer eğlence etkinlikleri (mangal, partiler, bahçe işleri) için yalnızca sınırlı alanınız olabilir.

3 Güvenlik

Güneş panellerinin elektrik tesisatı gerektirdiği ve gün içinde elektrik ürettiği göz önüne alındığında, birçok ev sahibi, yakınlarda çocukları varsa güneş enerjisi tesisatına zarar vermelerinden veya kendilerini tehlikeye atmalarından korkmaktadır.

Çoğu güneş enerjisi sistemi dikkatlice topraklanır ve korunur. Mikro invertörler ve teller gibi ekipmanların üzeri iyi kapatılmalıdır. Bununla birlikte, zamanla bazı arızalar, yalıtımın bozulması veya hava koşullarından veya kötü tasarım ve kurulumdan kaynaklanan hasarlar olması mümkündür.

Bu gibi durumlarda teller açığa çıkabilir ve diğer aile üyeleri için risk oluşturabilir.

Bu sorunu önlemenin anahtarı, güneş enerjisi tesisatçınızın sertifikalı olduğundan ve kurulum prosedürünün elektrik koduna uygun olduğundan emin olmaktır. Ayrıca herhangi bir aşırı hava koşulundan sonra güneş sisteminizde hasar olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

.

📞WhatsApp BİZE MESAJ GÖNDER ←←

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

4 Gölgeleme

Gölgeleme , güneş panellerinizin verimini olumsuz etkilerYere monte sistemler, komşularınızın mülklerine eklemek isteyebilecekleri ağaç veya yapıların varlığı nedeniyle ek gölgelemeye maruz kalabilir.

Güneş panellerinin uzun ömürleri (25 ila 30 yıl) göz önüne alındığında, her durumda güneş sistemini komşularınızın mülküne yakın yerleştirmemeniz tavsiye edilir.

5 Kurulum hızı

Yere monte edilen sistemler ek bileşenler ve hususlar gerektirdiğinden , kurulum genellikle çatıdaki kurulumdan daha uzun sürer .

Çatıya monte güneş panellerinin avantajları

Çatı tipi güneş enerjisi sistemleri, konut kurulumları için en popüler kurulumlardır.

Güneş panelleri evinizin çatısına ya ray sistemi ile ya da güneş enerjisi ile (sisteminiz raysız ise) kurulmaktadır. Bazı sistemler tüm çatılar için uygun olmadığından, uygun bir çatı montaj seçeneğinin seçimi bütçenize ve çatı tipinize bağlıdır.

Her iki durumda da, bu çatı montaj yapılarının her ikisi de yere monte sistemlere göre benzer avantaj ve dezavantajları paylaşır. Bir güneş sistemi kurmaya karar verirken bunları analiz etmeye değer.

1 Düşük kurulum maliyetleri

Solar çatı sistemleri, kurulumları daha az işçilik ve bitirme süresi gerektirdiğinden, yere monte sistemlerden daha ucuz olma eğilimindedir.

Ama bir sınırlama olabilir. Güneş enerjisi sisteminin ömrü boyunca panellerin ağırlığına dayanabilmek için çatınızın değiştirilmesi gerekiyorsa, kurulum maliyetleri daha yüksek olabilir.

Çatı güneş panelleri

Çatı kaplama malzemenizin kullanım ömrü ile ilgili bir başka husus daha gelir. Yakın gelecekte çatı kaplama malzemesinin değiştirilmesi gerekiyorsa , çatınıza güneş panelleri takmanın toplam maliyeti, proje için tahmini bütçeyi aşabilir.

2 Kullanılmayan alanın kullanımı

Çatı üstü sistemlerin en iyi yanlarından biri, güneş panellerinin çatıya yani kullanılmayan bir alana kurulması ve bu nedenle diğer hiçbir faaliyetinizin önüne geçmeyecek olmasıdır.

3 Daha kolay ve daha hızlı kurulum

Çatı tipi güneş panellerinin montajının zemindeki panellere göre daha kolay olduğu, güneş enerjisi tesisatçıları tarafından yaygın olarak kabul edilmektedir.

Bunun başlıca nedeni, montajı tamamlamak için gereken daha az bileşen ve alet olmasıdır. Zaman ve çaba gerektiren bir temel kazmaya gerek olmadığından, görev daha az insanla yapılabilir.

4 Çatı yüzeyinizin korunması

Güneş panelleri başlangıçta bu amaç için tasarlanmasa da, çatınıza yerleştirilmesi çatıyı kar, kuvvetli rüzgarlar ve ağaç dalları gibi diğer nesnelere karşı koruyacaktır.

5 Minimum gölgeleme

Bu avantaj, büyük ölçüde evinizin bulunduğu yere ve yapılara bağlıdır.

Genel olarak, evin en yüksek kısmına yerleştirilen güneş panellerinin, tüm kurulumun verimliliğini etkileyecek yakındaki ağaçlar veya binalar tarafından gölgelenme olasılığı daha düşüktür.

Çatıda kendi kendine gölgelenmeye neden olabilecek bacalar, antenler, havalandırma delikleri veya başka nesneler yoksa.

6 Güneş panellerine sınırlı erişim

Solar zemin montaj sistemlerinin dezavantajlarından biri, çocukların veya yetkisiz kişilerin bunlara kolay erişimidir.

Panellerinizi çatıya yerleştirmek, çocuklarınızın kesinlikle güvende olmasını sağlar ve panellerinize erişmek isteyebilecek herhangi bir davetsiz misafirin olasılığını en aza indirir.

7 Oryantasyon

Bu avantaj, güneş panellerinin yönü en az iki ila dört farklı tarafa (ön kapı tarafı, arka taraf ve yan taraflar) ayarlanabiliyorsa geçerlidir. Bu, tesisatçının maksimum güneş ışınımı elde etmek için Güney’e doğru en iyi yönü seçmesini sağlar.

Çatının sadece montaja uygun bir tarafı varsa ve güneye bakmıyorsa, bunun yerine bir sınırlama haline gelir, güneye bakan alanlara göre , diğer yönlere bakan alanlardaki kurulumlar verim / fayda oranında azalmalara sebep olucakdır.

8 Estetik

Bu avantaj, çatı kenarlarının mevcudiyeti ile de ilgilidir, çünkü bazı ev sahipleri, evlerinin ön tarafında güneş panellerinin görünümünü sevmezler. Panelleri arka tarafa yerleştirerek kolayca çözülebilir.

Öte yandan, evinizin ön cephesinde bir fotovoltaik sistemin bulunması, çevre dostu bir insan olduğunun göstergesi olarak görülebilir.

,
,

Çatıya monte güneş panellerinin dezavantajları

Şimdi çatıya monte sistemlerin eksileri nedir onu inceleyeceğiz?

1 Çatı perforasyonu

Ne tür bir çatıya sahip olursanız olun, güneş panellerinizi sabitlemek için raf sistemini veya destek çıtalarını cıvatalarla takmanız gerekecek ve bu da çatınızın perfore edilmesi gerektiği anlamına geliyor.

Çatınızda ne kadar fazla delik varsa, güneş sisteminin ömrü boyunca çatının arızalanma olasılığı o kadar artar.

Çatıya güneş paneli eki

Bazı durumlarda, ölçüm aşamasında delikler açılacaktır, bu nedenle, tesisatçının çatınızı gelen yağmurdan veya diğer hava koşullarından korumak için bir miktar dolgu macunu kullandığından emin olmalısınız .

2 Yapı yükseltmeleri veya onarımları

Evinizin çatısı, yapısal hasar veya kötü tasarım nedeniyle güneş paneli montajı için uygun olmayabilir.

Bu durumda, çatınızı değiştirmeniz veya onarmanız gerekecektir .

3 Sistem boyutu

Bu muhtemelen çatıya monte sistemlerin ana dezavantajını temsil eder.

Çatı alanı (bacalar veya antenler olmadan) genellikle yerdeki boş alandan çok daha küçüktür. Ve alan, güneş sisteminizden elde edilebilecek maksimum güç ile doğrudan ilgili olduğundan, çatı üstü pv sistemleri, yere monteli sistemlere göre daha düşük maksimum güç limitine sahiptir.

Bu, tüm enerji yükünüzü karşılayamayabileceğiniz anlamına gelir. Bunun yerine, güneş enerjisinin olası güç çıkışına bağlı olarak, kritik yükleri hangi elektrikli cihazların temsil edeceğini düşünmeniz gerekecektir.

Sınırlı çatı alanı, gelecekte genişleme ve yükseltme olasılığını da en aza indirir.

4 Bakım

Güneş panellerinin iyi verimini sağlamak için bakım şarttır. Çatıya monte güneş enerjisi sistemlerine daha az erişilebilir ve bakımları özellikle her şeyin kaygan olduğu kış mevsiminde daha zordur.

Yaz aylarında panelleri temizlemek için hortum veya su basıncı kullanmak da iyi bir fikir değildir, çünkü camda çatlaklara neden olabilir ve hatta sistemin garantisini iptal edebilir.

Güneş panellerinize erişilemiyorsa, büyük olasılıkla profesyonel bir şirketin düzenli temizlik ve bakım hizmetlerine güvenmeniz gerekecektir.

5 Yerel kısıtlamalar

Bazen ev sahibi apartman site yönetimleri sakinlerinin sokaktan görülebilen yerlere güneş panelleri kurmasını yasaklar.

Bir kabinde fotovoltaik güneş panelleri

Ancak evinizin ön cephesi kuzeye bakıyorsa, bu bir problem olacaktır çünkü güneş panellerinizi maksimum potansiyelde kullanamayacaksınız.

.

📞WhatsApp BİZE MESAJ GÖNDER ←←

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

Hangisi daha iyi çatı veya yere monte güneş panelleri?

Gördüğünüz gibi, eviniz , işyeriniz için doğru güneş enerjisi montaj sistemini seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı kriterler var. Ve karar, güneş enerjisi tesisatçınızla görüşülmesi gereken bireysel beklenti ve talepleri içerdiğinden, hangisini seçeceğinizi söyleyecek sihirli bir formül yok.

Ayrıca ülkemizde resmi ongrid güneş enerji sistemleri kurulumlarında Lisansız Elektrik Üretim Yönetmeliği ne göre statik yükü karşılayabilir, çatı ve cephelerde kurulum zorunluluğu vardır.

İşte size daha iyi bir fikir verebilecek birkaç ipucu.

Çatıya monte güneş enerjisi sistemi ne zaman seçilir?

Aşağıdaki durumlarda güneş çatısı seçeneğini seçmelisiniz.

  • Arka bahçedeki mevcut alan bahçecilik, barbekü veya eğlence amaçlı kullanılmaktadır ve bu aktiviteler için başka bir alan bulunmamaktadır. Arka bahçenizde eğlenme şansınızı kaybetmek ister misiniz? Öyle düşünmüyorum.
  • Çatınızın güneş panelleri için birkaç kenarı vardır.
  • Resmi Lisansız Elektrik Üretim Yönetmeliği gereği zorunluyum,
  • Çatınız kaliteli malzemelerle yapılmamış.
  • Arka bahçenizde herhangi bir kazı istemiyorsunuz.
  • Arka bahçenizde güneş panelleri için mevcut olan tek alan, komşuların mülküne çok yakındır.
  • Eviniz veya çatınız yeni veya yakın zamanda yenilendi.
  • Çatıdaki mevcut alan, evinizin enerji ihtiyacını karşılamaya yeterlidir .
  • Çatı montajının kurulum maliyetleri, yere monte edilene göre daha düşüktür.

Yere monte solar pv sistemi ne zaman seçilir?

Aşağıdaki durumlarda zemine monte seçeneğini seçmelisiniz…

  • Arka bahçenizdeki alanınız geniş ve geniştir.
  • Resmi Lisansız Elektrik Üretim Yönetmeliğine göre kurulum istemiyorum,
  • Çatı katındaki mevcut alan, ihtiyacınız olan enerji yükünü karşılamaya yetmiyor.
  • Bulunduğunuz yerde uzun sert kışlar veya çok fazla toz ve kum var.
  • Gelecekte sistemin olası bir şekilde genişletilmesi için yer olabileceğini düşünüyorsunuz.
  • Çatınız güvensizdir ve değiştirildikten sonra maliyetler bütçenizi aşacaktır.
  • Mahallenizde çatıya güneş paneli kurulumu ile ilgili kısıtlamalar var.
  • Yere monte bir sistem tarafından elde edilen genel verimlilik, eğim ve eğim açıları nedeniyle çatıya monte edilenden daha yüksek olacaktır.
  • Güneş takip montajları kurmak istiyorsunuz.
  • Çatıda gölgelenmeye neden olabilecek bacalar, antenler veya menfezler kaçınılmaz oranda çok var.

,

,

Ongrid Güneş Enerji sisteminiz, SaVİNG GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ tarafından kurulursa, bu yatırımı daha da güvenli hale getirmek için; 4 yıl garantili güneş enerjisi üretimi, 3 yıl işçilik garantisi, 2 yıl sistem bakım izleme ve servis, GARANTiSİ alırsınız.

📞WhatsApp BİZE MESAJ GÖNDER ←←
,
,

SİZİN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİZ İÇİNÜCRETSİZ ÖN TASARIM / MALİYET / FAYDA / GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ ANALİZİ İSTEYEBİLİRSİNİZ.

Keşif , Fizibilite, Sistem Tasarımı , Ürün Tedarikleri ,Uygulama , Kabul , Servis ve Bakım gibi ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.  (Keşif dahil hizmetlerimiz ÜCRETLİDİR.)

✉ İLETİŞİM – TEKLİF İSTEYİNİZ ←← ←←

Çayyolu  & Siteler Üstü/ ANKARA adresindeyiz.

Whatsapp 0 (544) 770 18 06

fisinigunesetak@gmail.com

savingenerji@gmail.com

.

.

.

,

,

,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *