Karbon Vergisi

.

Karbon Vergisi nedir?

kuresel-karbon-kirliligi.jpg

2030 yılına kadar 1,5 derecede sınırlandırmaz isek  iklim değişikliği , küresel ısınmayı dünyamız yaşanmaz bir hale gelecek,

1,5 °C kadar korumak için,  2030 yılına kadar bizim karbon kirliliğimizi % 45 oranında azaltmanız gerekiyor.

Yani bugünkü karbon salınımını % 45’in yarısı neredeyse bitirilmesi gerekiyor.

Elektrikli arabalar ve enerji üretimi son zamanlarda bu kadar popüler olmaya başladı ?

Çünkü küresel Karbon Kirliliğinin 2/3 Ulaşım ve enerji üretiminden geliyor. Bunu da aslında yarıya bölebiliriz yaklaşık olarak yarısı ulaşımdan, diğer yarısı enerji üretiminden geliyor gibi düşünebiliriz.

Bu yüzden dolayı son zamanlarda çok fazla elektrikli araçların ve yenilenebilir enerjinin sözünü duymaya başladık.  

karbon-vergisi.jpg

Karbon Vergisi

Karbon vergilerine yönelik tartışmalar, 1990’lı yılların başında iklim değişikliği ve küresel ısınmanın ortaya çıkmasında sera gazlarının1 etkili olduğunun ve sera etkisinin oluşmasına katkı sağlayan en önemli faktörün karbon dioksit (CO2) gazı olduğunun ortaya çıkması ile başlamıştır. Başka bir deyişle, karbon vergisi, CO2 gazının neden olduğu olumsuzlukların ortadan kaldırılması amacıyla gündeme gelmiş bir mali araç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Her ne kadar karbon vergileri ekonomistler ve uluslararası kuruluşlar tarafından çoğunlukla destek görse de, karbon vergisi uygulayan ülkeler Avrupa’da; Finlandiya, İzlanda, Norveç, İsveç, Danimarka, Estonya, Letonya, İrlanda, Slovenya, İsviçre, Polonya, Portekiz ve Birleşik Krallık’tır. Avrupa dışında ise Meksika, Kolombiya, Şili, Hindistan ve Japonya’dır. Vergi uygulamalarında enerji ürünlerinin karbon miktarlarını esas almaktadırlar.

.

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

Karbon Ayakizi Hesaplama

Mugla belediyemizin sizin karbon ayak izi hesaplama cetveline göz atabilirsiniz.

https://www.mugla.bel.tr/sayfa/karbon-ayakizi-hesaplama

,

Sera Gazı Emisyonları Hakkında Bilmediğiniz 5 Şey

sera-gazı.jpeg

.

İklim değişikliği, gezegenimizin karşı karşıya olduğu en yaygın kabul gören zorluklardan biridir ve hepimiz, sera gazlarının ne olduğu, ne yaptıkları ve emisyonları nasıl azaltabileceğimiz konusunda giderek daha fazla bilgi sahibi oluyoruz. Ancak muhtemelen sera gazı emisyonlarıyla ilgili aşağıdaki beş şeye hiç rastlamadınız:
 

Karbondioksit en yaygın olarak yayılan sera gazıdır, ancak en güçlüsü değildir
Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’ne göre, karbondioksit , sera gazı emisyonlarının %54,7’sini oluşturan, insanlar tarafından yayılan en önemli sera gazıdır. Karbondioksit, sera gazlarının en yüksek yüzdesini oluştururken, en güçlü olanı değildir. Toplam emisyonların %30’unu oluşturan ikinci en büyük sera gazı olan metan, aynı miktarda karbondioksitten %20 daha fazla ısıyı tutabildiğinden çok daha güçlü bir sera gazıdır. Bununla birlikte, metan atmosferde 12 yıl, karbondioksit ise 50 ila binlerce yıl arasında kalır.

Su buharı bir sera gazıdır ve sera etkisine en büyük katkıyı yapan
şeydir. Su buharı atmosferde doğal olarak bulunur ve bilimsel kanıtlara göre, sera etkisine genel olarak en büyük katkıyı yapandır. Sıcaklıklar yükseldikçe, dünya yüzeyinden daha fazla su buharlaşır ve atmosferde buhar haline gelir. Daha fazla su buharı daha fazla ısınmaya yol açar. Isınmanın daha fazla ısınmaya yol açan daha fazla değişikliğe neden olduğu olumlu bir geri bildirim döngüsü oluşturarak. Yani atmosferde herhangi bir zamanda bulunabilen su buharı miktarı ve sera etkisine ne ölçüde katkıda bulunduğu gezegenimizin ne kadar ısındığına bağlıdır. Ancak en önemlisi, atmosferi biriktiren ve ısıtan fazla karbondioksittir ve bu da su buharı seviyelerini yükselterek daha fazla ısınmaya neden olur. Dolayısıyla su buharının etkisi, havadaki diğer sera gazlarının miktarıyla güçlü bir şekilde ilişkilidir.

Karbondioksitin sera etkisine katkıda bulunma potansiyeli ilk olarak 1896’da ölçülmüştür.
Daha sonraları Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülen İsveçli fizikçi Svante Arrhenius, karbondioksitin sera etkisine katkısını ölçmeye çalışan ve farklılıkların olup olmadığını inceleyen ilk kişi olmuştur. Karbondioksitin o zamanlar bilindiği gibi “karbonik asit” konsantrasyonunda bulunması, iklimimizde uzun vadeli değişikliklere katkıda bulunabilirdi. “Havadaki Karbonik Asitin Yerin Sıcaklığı Üzerindeki Etkisi Üzerine” başlıklı makalesi, 1896’da Londra, Edinburgh ve Dublin Felsefe Dergisi ve Bilim Dergisi’nde yayınlandı. Daha sonraki makalelerinde Arrhenius, şu gerçeği daha açık bir şekilde bağladı: fosil yakıtların yakılması küresel ısınmaya neden olur.

Permafrost içinde hapsolmuş karbon orada uzun süre kalmayabilir
Gezegenimiz ısınmaya devam ettikçe, bilim adamları daha yüksek sıcaklıkların etkilerini anlamak için Kuzey Kutbu’na bakıyorlar. Ancak endişelendikleri sadece buzullar değil. Permafrost (yıllık donmuş) topraklar, aşırı soğuk ve ıslak koşullar nedeniyle toprağın üst tabakası ilkbaharda çözüldüğünde büyüyen ölü bitki ve hayvanların ayrışmadığı Kuzey Kutbu’nun çoğunun altında bulunur. Bunun yerine permafrost içinde sıkışıp kalırlar. Bu nedenle, tarihsel olarak donmuş topraklar saldıklarından daha fazla karbon depolamış olsa da, gezegen ısınmaya devam ederse bu durum değişebilir.. Bilim adamları kesin sonuçlar konusunda net değiller, ancak iklim değişikliği Kuzey Kutbu’nun daha fazla ısınmasına ve kurumasına neden olursa, yüzyıllar boyunca depolanan karbonun çoğunun karbondioksit olarak salınacağını tahmin ediyor, ancak daha fazla ısınırsa ve ıslanırsa, çoğu bunu yapacak. metana dönüşür. Permafrost topraklar erirse, Dünya topraklarında depolanan tahmini organik karbonun yarısına kadarı atmosfere girerek küresel ısınmaya neden olabilir.

Artan sera gazı emisyonlarına rağmen ısınma “ılıman” mı?
Bilim adamları arasında atmosferdeki sera gazlarındaki artışın küresel ortalama sıcaklıkta bir artışa neden olacağı konusunda fikir birliği olsa da, bu mutlaka sıcaklıktaki yumuşak bir artış eğilimine yansımayacaktır. Bunun yerine, sıcaklığın daha hızlı yükseldiği ve daha yavaş arttığı dönemler olabilir.

Son 10-15 yılda, atmosferdeki sera gazlarında devam eden artışa rağmen küresel ortalama sıcaklık eğilimi nispeten sabit kalmıştır. Bunun arkasındaki neden belirsizdir. Bununla birlikte, bir teori, ısının okyanusta depolandığını öne sürüyor. Son on yılda, Pasifik Okyanusu’nda doğudan batıya esen Ticaret Rüzgarlarının nispeten güçlü olduğu bir dönem görüldü ve bu, Doğu Tropikal Pasifik’te yüzeyde daha düşük sıcaklıklara ve aşağıda ılık su birikmesine yol açmış olabilir.

,

Ongrid Güneş Enerji sisteminiz, SaVİNG GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ tarafından kurulursa, bu yatırımı daha da güvenli hale getirmek için; 4 yıl garantili güneş enerjisi üretimi, 3 yıl işçilik garantisi, 2 yıl sistem bakım izleme ve servis, GARANTiSİ alırsınız.

,
,

SİZİN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİZ İÇİNÜCRETSİZ ÖN TASARIM / MALİYET / FAYDA / GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ ANALİZİ İSTEYEBİLİRSİNİZ.

Keşif , Fizibilite, Sistem Tasarımı , Ürün Tedarikleri ,Uygulama , Kabul , Servis ve Bakım gibi ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.  (Keşif dahil hizmetlerimiz ÜCRETLİDİR.)

✉ İLETİŞİM – TEKLİF İSTEYİNİZ ←← ←←

Çayyolu  & Siteler Üstü/ ANKARA adresindeyiz.

Whatsapp 0 (544) 770 18 06

fisinigunesetak@gmail.com

savingenerji@gmail.com

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

güneş enerjisi ile elektrikten nasıl tasarruf yaparım, elektrikten tasarruf, elektrik faturasından tasarruf, elektrik parasını azaltmagüneş paneli, elektriği güneşden karşılama, tasarruf, elektrik faturası, güneş enerji ile elektrik faturasını ödeme, elektrik satış, elektrik üretmek, lisansız elektrik üretimi, cephe güneş enerji, çatı güneş enerji, dış cephe güneş enerji, cephe güneş paneli, dış cephe güneş paneli, apartman elektrik faturası, apartman elektrik gideri, kat mülkiyeti elektrik, ortak alanlar elektrik faturası, pergola güneş paneli, pergola güneş enerji, tente güneş paneli, tente güneş enerji, monokristal güneş paneli, 10 kW güneş enerji kurulum maliyeti, 25 kW güneş enerji kurulum maliyeti, balkonda güneş enerji, balkonda güneş paneli, teras güneş paneli, kış bahçesi güneş paneli, ongrid güneş enerji, ongrid, offgrid güneş enerji, offgrid. jel akü, lifepo4, mppt, şarj kontrol cihazı, monopanel ne kadar iyi, hangi güneş paneli, hibrit güneş enerji, solar, solar enerji