☼ Güneş Panelleri Nedir? Nasıl Çalışır?

Güneş panel fiyatları farklılık gösterir. Çünkü Güneş Panelleri nin kaç watt enerji ürettiği, güneş panelleri verimliliği, güneş panelleri silikon hücre sayısı, güneş paneli açık voltajı; güneş panelleri fiyatlarını belirlemektedir. Sitemizde 150 watt güneş paneli fiyatı,165 watt güneş paneli fiyatı, 250 watt güneş paneli fiyatı, 265 watt güneş paneli fiyatı, 270 watt güneş paneli fiyatı, 280 watt güneş paneli fiyatı,300 watt güneş paneli fiyatı,310 watt güneş paneli fiyatı,500 watt güneş paneli,400 watt güneş paneli fiyatı,450 watt güneş paneli fiyatı bulabilirsiniz.200 watt güneş paneli fiyatı,200 watt mono kristal güneş paneli

Güneş panelleri, fotovoltaik (PV) etkisi olarak bilinen şeyi kullanarak doğrudan güneş ışığından elektrik üretir. İlk güneş panelleri 1950’lerde icat edildi ve temel çalışma prensibi hala aynı, ancak verimlilik son on yılda önemli ölçüde arttı. Güneş panelleri, bir alüminyum çerçeve içinde desteklenen bir ön cam plaka ile bir arka plastik arka tabaka arasına sıkıştırılmış bir dizi panel hücrelerinden oluşan nispeten basit bir cihazdır .

Güneş ışığı, fotonlar olarak bilinen enerji parsellerinden oluşur ve bunlar güneş hücrelerine çarptığında bir elektrik devresine akan elektronları serbest bırakırlar. Bir güneş panelinin ürettiği elektrik miktarı, güneş ışığı veya daha doğrusu ışınım miktarı ile orantılıdır, bu nedenle doğal olarak, bulutlu havalarda güneş üretimi azalacaktır. Güneş panellerinin ısı kullanarak çalıştığı genellikle yanlıştır, daha yüksek sıcaklıklar aslında güç çıkışını küçük bir miktar azaltır. Güneş panelleri sadece güneş ışığına ihtiyaç duyar, ancak yine de çok kötü havalarda bile az miktarda elektrik üretirler ancak bulutlar ne kadar az olursa o kadar iyidir.

Güneş Panelleri Nasıl Yapılır?

Güneş fotovoltaik hücreleri veya PV hücreleri, bilgisayar işlemcileri yapmak için kullanılan levhalara benzer silikon kristal levhalar kullanılarak yapılır. Silikon levhalar polikristal veya monokristal olabilir ve birkaç farklı imalat yöntemi kullanılarak üretilir. En verimli tip, iyi bilinen Czochralski işlemi kullanılarak üretilen monokristaldir (mono). Bu işlem, polikristalin (poli) ile karşılaştırıldığında daha enerji yoğundur ve bu nedenle üretilmesi daha pahalıdır.

Güneş fotovoltaik hücreleri veya PV hücreleri, bilgisayar işlemcileri yapmak için kullanılan levhalara benzer silikon kristal levhalar kullanılarak yapılır. Silikon levhalar polikristal veya monokristal olabilir ve birkaç farklı imalat yöntemi kullanılarak üretilir. En verimli tip, iyi bilinen Czochralski işlemi kullanılarak üretilen monokristaldir (mono). Bu işlem, polikristalin (poli) ile karşılaştırıldığında daha enerji yoğundur ve bu nedenle üretilmesi daha pahalıdır.

Polikristal levhalar biraz daha az verimlidir ve birkaç saflaştırma işlemi ve ardından daha basit, daha düşük maliyetli bir döküm yöntemi kullanılarak yapılır. Dökme monokristal veya dökme mono hücreler, dökme mono hücreleri yapmak için kullanılan düşük maliyetli döküm işlemi nedeniyle popülerlik kazanmaktadır. Bununla birlikte, dökme-mono levhalar, Czochralski işlemi kullanılarak yapılan oldukça verimli ve saf mono levhalar değildir.

Monokristal silikon hücreler – En yüksek verimlilik ve en yüksek maliyet

Dökme monosilikon hücreler – Yüksek verimlilik ve daha düşük maliyet

Polikristal silikon hücreler – Daha düşük verimlilik ve en düşük maliyet

.

Monokristal PV hücreleri üretme adımları

1-Silika kumu %99 saf silikon oluşturmak için bir ark fırınında saflaştırılır

2-%99 silikon, %100 saf silikona yakın bir şekilde daha da rafine edilmiştir.

3-Silikon, bor veya fosfor ile katkılıdır (P-tipi veya N-tipi)

4-Katkılı silikon eritilir ve kristalli bir külçeye ekstrakte edilir.

5-Yuvarlak külçe, ince kare levhalar halinde elmas tel ile kesilmiştir.

6- İnce tabanlı gofret, PN-bağlantısını oluşturmak için ya P-tipi ya da N-tipi silikondan oluşan ultra-ince bir tabaka ile kaplanmıştır .

7-Hücre yüzeyine yansıma önleyici bir tabaka ve metalik parmaklar eklenir.

8-Düz şerit baralar (gösterildiği gibi) veya ince telli (MBB) baralar eklenir

Bir Güneş Panelinin Altı Ana Bileşeni

1. Güneş PV Hücreleri

Güneş fotovoltaik hücreleri veya PV hücreleri, güneş ışığını doğrudan DC elektrik enerjisine dönüştürür. Güneş panelinin performansı, kullanılan silikonun hücre tipi ve özelliklerine göre belirlenir, iki ana tip monokristal ve polikristal silikondur. PV hücresinin tabanı, tipik olarak 0.1 mm kalınlığında çok ince bir levhadır ve ya pozitif p-tipi silikondan ya da negatif n-tipi silikondan yapılır. Yarı kesilmiş veya bölünmüş hücreler, çoklu bara (MBB) hücreleri ve ince örtüşen ince levha şeritleri kullanan daha yakın zamanda shingled hücreler dahil olmak üzere farklı verimlilik ve performans seviyeleri sunan birçok farklı hücre boyutu ve konfigürasyonu mevcuttur.

Çoğu konut tipi güneş paneli, kullanılan hücre tipine bağlı olarak 30-40 volt arasında bir voltaj üretmek için seri olarak baralar aracılığıyla birbirine bağlanmış 60 mono veya polikristal hücre içerir. Ticari sistemler ve şebeke ölçekli güneş enerjisi çiftlikleri için kullanılan daha büyük güneş panelleri, 72 veya daha fazla hücre içerir ve daha yüksek voltajda çalışır. Hücreleri birbirine bağlayan elektrik kontakları baralar olarak bilinir ve akımın bir devredeki tüm hücrelerden geçmesine izin verir.

2. Cam

Ön cam levha, PV hücrelerini hava koşullarından ve dolu veya hava kaynaklı döküntülerden korur. Cam, tipik olarak 3.0 ila 4.0 mm kalınlığındaki yüksek mukavemetli temperli camdır ve mekanik yüklere ve aşırı sıcaklık değişikliklerine dayanacak şekilde tasarlanmıştır. IEC minimum standart darbe testi, güneş panellerinin 1 inç (25 mm) çapında 60 mil (27 m/s) hıza kadar hareket eden dolu taşlarının etkisine dayanmasını gerektirir. Bir kaza veya şiddetli darbe durumunda temperli cam, keskin pürüzlü kısımlardan ziyade küçük parçalara ayrıldığı için standart camdan çok daha güvenlidir.

Verimliliği ve performansı artırmak için çoğu üretici tarafından çok düşük demir içeriğine ve kayıpları azaltmak ve
ışık iletimini iyileştirmek için arka tarafta yansıma önleyici kaplamaya sahip olan yüksek geçirgen cam kullanılır

3. Alüminyum Çerçeve

Alüminyum çerçeve, hem hücreleri barındıran laminat bölümün kenarını koruyarak hem de güneş panelini yerine monte etmek için sağlam bir yapı sağlayarak kritik bir rol oynar. Ekstrüde alüminyum bölümler, son derece hafif, sert ve yüksek rüzgar ve dış kuvvetlerden kaynaklanan aşırı zorlama ve yüklemeye dayanabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Alüminyum çerçeve gümüş veya siyah anotlanmış olabilir ve panel üreticisine bağlı olarak köşe bölümleri vidalanabilir, preslenebilir veya birbirine kenetlenebilir ve farklı seviyelerde dayanıklılık ve sertlik sağlar.

Çatı ve cephelerdeki güneş enerji sistemlerinde , güneş paneli alüminyum çerçevelerinden alt konstrüksiyonlara sabitleme ve montaj uygulamaları yapılır.

4. EVA Film

EVA, hücreleri kapsüllemek ve üretim sırasında onları yerinde tutmak için kullanılan, özel olarak tasarlanmış polimer yüksek oranda şeffaf (plastik) bir tabaka olan ‘etilen vinil asetat’ anlamına gelir. EVA malzemesi son derece dayanıklı ve aşırı sıcaklık ve neme toleranslı olmalıdır, nem ve kir girişini önleyerek uzun süreli performansta önemli bir rol oynar

5. Arka Tabaka

Arka tabaka, hem mekanik koruma hem de elektrik yalıtımı sağlamak için nem bariyeri ve son dış kaplama görevi gören ortak güneş panellerinin en arkadaki katmanıdır. Arka tabaka malzemesi, farklı koruma seviyeleri, termal stabilite ve uzun süreli UV direnci sunan PP, PET ve PVF dahil olmak üzere çeşitli polimerler veya plastiklerden yapılmıştır. Arka tabaka katmanı tipik olarak beyaz renklidir ancak üreticiye ve modüle bağlı olarak şeffaf veya siyah olarak da mevcuttur.

6. Bağlantı Kutusu Ve Konnektörler

Bağlantı kutusu, panelin arka tarafında bulunan küçük, hava koşullarına dayanıklı bir muhafazadır. Panelleri birbirine bağlamak için gerekli kabloların güvenli bir şekilde bağlanması gerekir. Bağlantı kutusu, tüm hücre setlerinin birbirine bağlandığı ve nem ve kirden korunması gereken merkezi nokta olduğu için önemlidir.

Bypass diyotları

Bağlantı kutusu ayrıca , hücreler gölgelendiğinde veya kirlendiğinde oluşan geri akımı önlemek için gerekli olan baypas diyotlarını da barındırır . Diyotlar, akımın yalnızca bir yönde akmasına izin verir ve tipik bir 60 hücreli panel, her biri ters akımı önlemek için bir baypas diyotuna sahip 20 PV hücreli 3 gruba ayrılır. Ne yazık ki, baypas diyotları zamanla arızalanabilir ve değiştirilmesi gerekebilir, bu nedenle birçok modern güneş paneli imalatçıları artık daha gelişmiş uzun ömürlü diyotlar ve bağlantı kutuları kullanmaktadır.

Güneş MC4 Konnektörleri

Hemen hemen tüm güneş panelleri, MC4 konektörleri adı verilen hava koşullarına dayanıklı özel fişler ve prizler kullanılarak birbirine bağlanır. MC4 terimi, çok temaslı 4 mm çaplı konektör anlamına gelir. Aşırı hava koşulları nedeniyle, konektörler çok sağlam, güvenli, UV ışınlarına dayanıklı olmalı ve 1000V’a kadar hem düşük hem de yüksek voltajlarda minimum dirençle iyi bir bağlantı sağlamalıdır.

Konektörler, minimum direnç ve artırılmış dayanıklılık için, kalaylı bakır çok telli, çekirdekli standart 4 mm veya 6 mm çift yalıtımlı solar DC kablosuyla kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

This image has an empty alt attribute; its file name is genel-saving-28--1024x691.jpg

Bir kez kurulduktan sonra, güneş panelleri 25 yılı aşkın ömrü boyunca ağır koşullara maruz kalır. Sıcaklık, nem, rüzgar ve UV radyasyonundaki aşırı değişimler bir güneş paneli üzerinde çok büyük stres yaratabilir. Neyse ki, çoğu panel aşırı hava koşullarına dayanacak şekilde iyi tasarlanmış. Bununla birlikte, bazı paneller su girişi, hücre mikro kırıkları ve potansiyel indüklenmiş bozulma veya PID dahil olmak üzere çeşitli şekillerde hala başarısız olabilir. Bu nedenle güneş panelleri sadece en kaliteli bileşenler kullanılarak üretilenlerini seçmiş olmamız zaruri bir ihtiyaçdır.

Güneş Paneli Çeşitleri Nelerdir?

İnternette yurtdışı kaynaklarını da baktığımızda , hücre üreticileri ( panelin en temel parçası) artık mono kristal ve onun çeşitleri şeklinde üretimler yapmakta. Hal böyle olunca polikristal panel bitti denebilir. Tabi ki elinde hücresi olan firmalar polikristal güneş panelleri üretmeye devam edeceklerdir ve özellikle düşük güçlerdeki bu panelleri birkaç yıl daha ülkemizde bulanabilecekdir. Tabi ki bütçemize göre polikristal veya monokristal (ve türevleri) paneller seçilebilir. Günümüz şartlarının acımasızlığı ve verimlilik konusunda yetirince yanıt veremeyen polikristal paneller yerlerini yeni teknoloji panellere bırakacakdır. . Fiyat olarak bir iki dolar cent daha uygun olmasından dolayı Türkiye’de kurulan ilk santrallerin belki de %99 u polikristal yapıda tasarlanan santrallerdi. Ama artık durum tam tersine döndü diyebiliriz. Bu sebeple karşılaştırmayı, fiyat performans analizini monokristal panel çeşitleri arasında yapmak çok daha doğru olacaktır. Mono kristal solar paneller ; mono perc panel half-cut panel , back contact panel , heterojunction panel vb.. panel çeşitlerine sahipdir.

Mono kristal ve farklı versiyonları şuan sektörde baskın durumdadır ve yakın gelecekte perovskite hücreler mono kristaller yerini almaya başlayacakdır. Bu da uygun fiyatlı ve yüksek verimli panellere, ulaşabileceğimiz anlamına gelmektedir.

Monokristalin panellerde kullanılan hücre boyları 2012 yılında 156 mm olarak piyasaya çıkmış olup; dünyada 2019 yılından itibaren 166mm hücre büyüklüklerine geçilmiş olup; 166mm hücre değişimi Türk üreticilerde 2020 yılının son çeyreği ve 2021 yılının ilk 6 ayında gerçekleşmektedir. Dünyada ki monokristalin panel üreticileri 2020 yılının sonlarından itibaren daha da büyük monokristalin hücrelere geçmeye başlamışlardır. Bunlarda 182mm ve 210 mm hücrelerdir.

Monokristalin panellerde kullanılan artan hücre boyutları ve bir panelde kullanılan hücre sayıları ile birlikte hem panel boyutları büyümüş – 152 mm lik hücrelerle yapılan 60 hücreli panellerin boyutları 1, 00 m x 1,60m iken; 166 mm lik hücre ile yapılan 72 hücreli panellerin boyları 1,00m x 2,05m boylarına gelerek, aynı zamanda bir panelde alınan güç 280-300Watt mertebesinden 2020 yılı için 350-450 Watt mertebelerine çıkmıştır. 2021 yılında dünyada daha büyük boyutlu hücrelerin kullanılması ile beraber 450-600+ Watt yüksek kalite-yüksek fiyatlı monokristalin paneller piyasaya sunulmaya başlanmıştır.

Yıllar itibarı ile Monokristalin panellerde kullanılan hücre sayıları ve boyutları artması ile birlikte panel verimlilikleride artmaya başlamıştır. Burada panel verimliliği- -“panel efficiency” birim alanda alınan elektrik gücü olarak tanımlanır. 2012’lerde polikristalin panellerde %15 olan panel verimliliği – yer verimliliği; 2015 yıllarında %17-18 mertebelerine gelmiş; monokristalin panellerde 2019-2020 yıllarında %19-20 mertebelerine gelmiştir. 2021-2022 yıllarıdna ise %20’nin üzerine çıkmış olup; %20-22 mertebelerinde değişeceği öngörülmektedir.

Güneş Paneli Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Güneş panellerinin fiyatlarını belirleyen pek çok faktör vardır. Sistemin polikristal veya monokristal olması fiyatını etkiler. Ayrıca ürünün kalitesi, garanti koşulları, ürünün verimliliği de fiyat üzerinde etkilidir. Kaliteli bir ürün yaklaşık 25 yıl verimli bir şekilde kullanılabilir. Watt cinsinden gücü ile fiyat doğru orantılı olacaktır. 250 watt panel ile 500 watt panel arasında 250 watt fark vardır. Üretim maliyetleri de fiyata yansır.

Güneş panellerinin avantajları ve dezavantajları vardır.

Güneş Panelleri Avantajları

-Güneş enerjisi yenilebilir bir kaynaktır ve dünyanın her yerinde vardır.

-Bakım için yüksek maliyet gerektirmez.

-Faturaların düşürülmesini sağlar.

-Teknolojinin gelişimi ile birlikte, her geçen sistem üzerinde değişiklik olmaktadır.

-Güneş enerjisi farklı alanlarda ve amaçlarla da kullanılabilir.

Güneş Panelleri Dezavantajları

-İlk etapta yatırım maliyetleri yüksek olabilmektedir. Kurulum için belli bir meblağ bağlanması gerekir.

-Güneş panelleri çalışmak için, güneş ışığına ihtiyaç duyar. Güneş ışığının az olduğu bölgeler için verimli bir sistem olmayacaktır.

-Güneş enerjisi hemen kullanılmak durumundadır ya da sonradan kullanmak için depolanmalıdır. Akülere aktarılan enerjiler ise maliyet yaratır.

-Panellerin kurulumu için alana ihtiyaç vardır.

1000 Watt Güneş Paneli Neleri Çalıştırır?

Güneş panelleri hem çevre dostudur hem de sessiz çalışma özelliğine sahiptir. Jeneratörlerin gürültülü çalışması, dezavantajlarıdır ve güneş panelleri çok daha kullanışlı olacaktır. 1000 watt güneş paneli neleri çalıştırır dendiğinde pek çok ürünü çalıştırdığı görülür. Buzdolabı, laptop, telefon şarjı ve aydınlatma gibi bazı temel ihtiyaçları karşılayabilirsiniz. Kamp alanı, hobi evi, çiftlik, tarla gibi uzun süreli kalınmayan mekânlara 1000 watt yeterli olacaktır. Enerji hattının getirilmesinden çok daha uygun fiyata sistem kurulabilir.

Sürekli kalınmayan ve elektriği olmayan bu yerlerde, güneş enerjisi kullanılırken bazı noktalara dikkat edilmelidir. Elektrik kullanımı, akşam olduğunda aküden sağlanacaktır. Bu nedenle kullanılacak ürünlerle doğru orantılı bir sistem kurulmalıdır. Akşam saatleri enerjisiz kalma riskiniz olabilir.

2000 Watt Güneş Paneli Neleri Çalıştırır?

-Güneş panelleri seçimi yapılırken, tüketilecek enerjiye göre kurdurulması sağlıklı olacaktır. Güneş enerjisi, elektrik üretimi için en sağlıklı yöntemdir. 2000 watt güneş paneli neleri çalıştırır dediğimizde ise çalıştıracağı cihazlar şunlardır;

-Buzdolabı yaklaşık 24 saat çalışabilir. Buzdolabını seçerken A++ enerji sınıfı olmasına dikkat edilmelidir.

-Aydınlatma, 2000 watt enerjide mutlak LED ampul tercih edilmelidir.

-Televizyon yaklaşık 8 saat boyunca kullanılabilir.

-Çamaşır makinesinin A+++ olmasına özen gösterilmelidir.

-Su Pompası 1,5 hp su pompasını günde 2 saat kullanılabilir.

-Telefon ve laptop şarjı kullanılabilir.

Küçük Güneş Paneli Fiyatı

Sürekli yaşadığınız evinizde, hafta sonu gittiğiniz yerde veya doğada güneş panelleri sayesinde elektriksiz kalınmaz. Güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretmek mümkündür. Küçük güneş paneli fiyatı belirleyen pek çok faktör vardır. Panelin yapımında kullanılan ürün, panelin verimliliği, watt oranı, garanti şartları fiyatı belirler. Hatta aynı güçte olan paneller, firmalara göre değişik fiyatlara satılır. Alınan firmaya ve garanti koşullarına dikkat edilmelidir.

Güneş panelinin verimliliği kurulumu ile de doğru orantılıdır. Büyük santraller, geniş arazilere kurulur. Ama daha küçük mekânlar ve evler için çatıya kurmak söz konusudur. Çatıya yapılan montaj sırasında çatının eğimi baz alınır. Panellerin eğimli kurulması gerektiğinden, çatı düz ise çatıya eğim verecek malzeme kullanılır. Ayrıca panellerin ön yüzü güney cephesin bakmalıdır.

Güneş panellerinin fiyatları dolar üzerinden hesaplanmaktadır. Ortalama olarak 10 kW çatı paneli yaklaşık 13.000 – 15.000 dolar arasında değişmektedir.

Ev İçin Güneş Paneli Hesaplama

Enerji bakanlığı tarafından sunulan yönetmelikler ile herkes elektrik üretebilmektedir. Bu sistem için teşvik almakta mümkün olmaktadır. Elektrik abonesi olan kişiler, işyeri, ev, fabrika ya da tarım arazisine güneş paneli kurabilir. 10 KW güneş paneli çatı kurulumu mümkündür. Artık ülkemizde de güneş panelleri kurulumu yaygınlaşmaktadır.

Ev için güneş paneli hesaplama yaparken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Öncelikle evde kullanılan enerji miktarı bilinmelidir. Ayrıca, paneller çatınıza kurulacağı için çatı alanının hesaplanması gerekir. Yaşanılan bölgedeki güneş enerjisi miktarı da ayrı bir kriterdir. Kullanılan enerji miktarını belirlemek için geçmiş faturaları analiz etmek gerekir.

Hesaplama sırasında saatlik enerji ihtiyacına gerek vardır. Bu oranla, yaşadığınız yerdeki en yoğun ışınım ile güneş alma süresi çarpılır. Çıkan miktar bir panelin wattına bölünür ve kaç panel ihtiyacı olduğu bulunur. Bazı sorulara vereceğiniz cevaplar doğrultusunda, doğru panel hesaplaması yapılacaktır. Bu hesaplamalar;

-Watt kullanımınızı elektrik faturasından tespit edin. Günlük ve saatlik kullanım hesabını ortaya çıkarın

-Güneş panelleri çalışma prensibi olarak maksimum verimlilik ile çalışır. Hava koşullarına bağlı olarak verimlilik değişir. Günlük ihtiyacın üzerine bir pay ilave edin.

-Yaşadığınız yerin güneş alma oranını göz ardı etmeyin ve kaç saat güneş aldığınıza bakın.

-Güneş panelleri seçimi yapılırken doğru yerden doğru ürünü almaya özen göstermek gerekmektedir. Uzun süreli kullanılacak olması düşünülmeli ve hesaplama ona göre yapılmalıdır. Yatırılan meblağ yüksek gibi görünse de yıl hesabı yapıldığında daha hesaplı olduğu görülecektir. Ayrıca çevre dostu bir sistem olması gözden kaçmamalıdır. Elektrik üretimi için kullanılan kaynakların azaldığı düşünüldüğünde ise geleceğin enerji kaynağının güneş panelleri olduğu görülür.

Güneş panelleri için kullanılan malzemeler, solar jel aküler, şarj kontrol ekipmanları, inverter, kablo ve konvektörler olacaktır. Bu parçaların hepsi takım olarak alındığında ise fiyatlar 1000 TL ile 50.000 TL arasında çok değişken olabilmektedir. Bu fiyatlar ev için geçerli olan güneş panelleri sistemleri fiyatıdır.

Bir evin ihtiyacı güneş paneli ne kadardır? Ne kadar üretir? Güneş paneli maliyetleri ne kadardır?

Aşağıdaki tabloda değişik güçlerde kurulabilecek güneş paneli sistemlerinin; ne kadar elektrik üreteceğini; ne böyle bir güneş paneli sisteminin kuruluş maliyetlerini göstermekteyiz. Evsel abonelerde böyle bir sistem 8-10 yıl arasında geri dönüş göstermekle birlikte; ticarethane abonelerinde bu geri dönüş 5-6 yıla düşmektedir.

Müstakil evler için , bütünü ile elektrik ve ısınma ihtiyaçlarınızı , elektrikli araç şarj ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz güneş enerji sistemlerimizi MÜSTAKİL GES sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Güneş Enerjisi Hibe , Teşvik ve Kredileri Açılan Sayfamızdan İnceleyebilirsiniz .

.

Güneş enerji sistemi tercihinizde sizi yönlendirebilmemiz adına ;

1- Çatı/Cephe alanı

2- Toplam elektrik ihtiyaçlarınız ve saatlik, günlük, mevsimlik güç dağılımları

3-Bütçenize uygun sistem

4- Jeopolitik konum, yön , eğim ,metraj ve ölçüler gibi nüanslar için keşifler yapılması ve akabinde üretim ve tüketim , amortisman içerikli fizibilitelerle en doğru tercihi yapmanıza yardımcı olabiliriz. Keşif dahil tüm hizmetlerimiz ÜCRETLİDİR.

Keşif , Resmi Başvurular , Projeler, Ürün Tedarikleri ,Uygulama , Kabul , Servis ve Bakım gibi ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.

✉ İLETİŞİM – TEKLİF İSTEYİNİZ ←← ←

Çayyolu  & Siteler Üstü/ ANKARA adresindeyiz.

Whatsapp 0 (544) 770 18 06
fisinigunesetak@gmail.com

savingenerji@gmail.com

Ülkemizin Yıllık Ortalamada Günlük Güneşlenme Süresi

.

UYGULAMALARIMIZDAKİ GÜNEŞ PANELLERİ VE ÖZELLİKLERİ

450 wh half-cut monokristal
450 wh half-cut monokristal

.
.
.

.

.

205 wh monokristal

.

280 wh polikristal

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.