Panellerinizin verimliliğini artırmak için ipuçları

,

Panellerinizin verimliliğini artırmak için ipuçları,

Yön, tasarım ve kurulum önemlidir.

Yere bağlı olarak, gün boyunca mümkün olduğunca fazla güneş ışığı almak için fotovoltaik güneş panelleri kurulmalıdır. Turkiye’de ideal konumlandırma, panellerin bir günde güneşten maksimum miktarda güç aldıkları için güneye bakmalıdır. Ancak diğer yönlerde belirli oranlarda verim kaybı ile mümkündür.

Evinizin konumu ve açısı (zemin veya çatı montajı) muhtemelen bir güneş enerjisi dizisi kurarken dikkate alınması gereken en önemli ayrıntıdır .

Bir güneş PV sistemine biraz fazladan para yatırmaya istekliyseniz, güneş izleyicileri buna değer. Bu, güneş enerjisi dizisinin güneşin hareketine göre otomatik olarak pozisyon değiştirmesine izin verdiği için panellerinizin verimliliğini önemli ölçüde artıracaktır.

Panellerin güneşe göre konumlarını değiştirmelerine izin vererek, paneller doğrudan güneş ışığı yolunda çok daha fazla zaman harcadıkları için enerji üretiminde büyük bir kazanç elde edebilirsiniz.

İzlemenin harika yönlerinden biri, mevcut panelleri gerçekten değiştirmek zorunda kalmadan yeni bir montaj sistemi ile verimliliğinizi artırabilmenizdir.

.

bir güneş enerji sistemi size ne kadar para kazandırabilir?

Çatı veya cephe alanınızdan yararlanın: bölgenizdeki güneş enerjisiyle ilgili fırsatları bulun, elektrik faturanızı ortadan kaldırın, yerel şebekeye elektrik satın ve sizde güneş enerjisi devrimine katılın.

.

Bakım ve temizlik faaliyetleri

Güneş panellerinde çok fazla kir veya kar birikirse verim düşer ve devreler ek hasara maruz kalır.

Düzenli bakım ve temizlik yapılmazsa, güneş enerjisi dizisi tamamen arızalanabilir.

Solar Bakım ve Temizlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler‘in daha detaylı anlatımı burada .

Yüksek sıcaklık etkisinin önlenmesi

Yaz aylarında yüksek sıcaklık seviyeleri (özellikle sıcak örgüler sırasında) güneş sisteminin performansını düşürür .

Güneş modülleri ile çatı veya zemin arasında boşluk bırakırsanız, hava serbestçe hareket edebilir ve aşırı ısının panellerin verimliliğini etkilemesini önleyebilirsiniz.

Daha fazlası : Güneş Paneli Verimlilik?

Güneş paneli verimliliğindeki gelişmeler

Tüm faydalarına rağmen, PV panellerle güneş enerjisi üretimi en verimli süreç değildir. Ortalama olarak, bir güneş pili, kendisine çarpan güneş ışığının yaklaşık yüzde 15’ini kullanılabilir elektriğe dönüştürecektir. Bu, iyileştirme için çok fazla alan bırakıyor ve yeni gelişmeler tam da bunu yaptı.

Silikon kristalleri kullanan standart tasarımın sınırları vardır ve daha iyi çalışan (veya daha düşük maliyetle kullanılabilecek) yeni malzemeler bulmak için yoğun deneyler yapılmıştır.

Şu anda güneş panellerinin işleyişini iyileştirmek için galyum arsenit, magnezyum klorür ve perovskit olarak bilinen bir mineral üzerinde araştırmalar yapılıyor.

Hepsi bu değil. Sadece yeni malzemeler değil, yeni kristal yapılar da araştırılıyor. “ Kuantum noktaları ” oluşturmak için nanoparçacıkların kullanılması , fotovoltaikteki en son gelişmedir.

Yeni yenilikler, yüzde 20’den fazla verimliliğe sahip panellere yol açıyor ve yüzde 40’tan fazlasına sahip olabilen bazı hücreler var (ancak bu seviyede yalnızca NASA bunları karşılayabilir).

Şimdi, bu tamamen elektrik verimliliği ile ilgili. Maliyet verimliliği, PV geliştirmenin aynı derecede önemli olan başka bir yönüdür, yeterli güç üretirken fiyat etiketini mümkün olduğunca düşük tutar. 

,

,

Ongrid Güneş Enerji sisteminiz, SaVİNG GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ tarafından kurulursa, bu yatırımı daha da güvenli hale getirmek için; 4 yıl garantili güneş enerjisi üretimi, 3 yıl işçilik garantisi, 2 yıl sistem bakım izleme ve servis, GARANTiSİ alırsınız.

,
,

SİZİN GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNİZ İÇİNÜCRETSİZ ÖN TASARIM / MALİYET / FAYDA / GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ ANALİZİ İSTEYEBİLİRSİNİZ.

Keşif , Fizibilite, Sistem Tasarımı , Ürün Tedarikleri ,Uygulama , Kabul , Servis ve Bakım gibi ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.  (Keşif dahil hizmetlerimiz ÜCRETLİDİR.)

✉ İLETİŞİM – TEKLİF İSTEYİNİZ ←← ←←

Çayyolu  & Siteler Üstü/ ANKARA adresindeyiz.

Whatsapp 0 (544) 770 18 06

fisinigunesetak@gmail.com

savingenerji@gmail.com

.

.

.

,