sera güneş enerji sistemlerimiz

This image has an empty alt attribute; its file name is telif-1-2.jpg

Güneş panellerinin elektrik üretmekten başkaca tarımsal arazilerde, güneş panellerinin altında kalan alanın ve toprağın direkt güneş ışınlarından korunduğu için, toprağın verim kayıpları engellenmiş olunarak, toprağın su, ısı stresi azaltılmış olmaktadır ve bu durum mahsüllerin büyümesine yardımcı olan ek olanaklar sağlamaktadır.

Farklı tarımsal ihtiyaçlar çerçevesinde , güneş panellerinin sağladığı gölgelenme ile yüksek güneş ışınlarından zarar gören ekili ürünler korunmuş olurken, verim katsayısılarıda artırırılmış olur.

Ayrıca ahu dudu, kuş üzümü, çilek, böğürtlen , meyve bahçeleri, asmalar gibi ürünlere barınak olması ve ürünlerin korunması gibi etmenlerle, ciddi oranda verim artışlarının olduğu Avrupa güneş enerjili tarım uygulamalarnda kesinlik kazanmıştır.

Avrupada ve dünyada seraların kendi elektrik tüketimlerini karşılaması , elektrik satışı sağlaması ve depolama yapılarak kesintisiz enerji olarak kullanılması gibi avantajlarla , cam ve naylon seralar hızla güneş enerjili seralara dönüştürülmektedir.

Ayrıca salatalık, yeşil biber, bal kabağı , bazı mantar çeşitleri gibi ürün yetiştiriciliğinde , gölgelenme , ışık gereksinimlerininin yansıtıcı ve gölge fileleri ile ayarlanması gibi bir çok proje çalışmaları ile yüksek verimler alınmaktadır.

sera-gunes-paneli.jpeg

.

Şartlara uygun tüm tarımsal arazilerinize , güneş enerji sistemlerine uygun tarımsal sera işletmeleri kurabilirsiniz.

Mevcut seralarınızda ve elektrik satışının yapılmayacağı sera işletmelerinizde, kendi elektrik tüketimlerinizi güneş enerji sistemlerinizle karşılayabilirken ,

resmi başvurulu , elektrik satışlı sera güneş enerji sistemlerinizde yasal ruhsatlı, statik (ağırlık) yükleri karşılanabilir  bir çatı veya cephe alanına ihtiyacımız olucakdır.

Ülkemizde uygulanan naylon çadır taşıyıcılı klasik seralarda, statik yükün karşılanması gibi gereksinimler özel çalışmalar harici başarılı olunamazken, endüstriyel fabrika tarzı çatıların oluşturduğu yatırım maliyet yüksekliği projelerimizi ertelememize neden olmaktadır.

SaVİNG GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ olarak Sera Güneş Enerji Sistemlerinde , arazinizin resmi uygunluk çerçevesinde, ruhsatlandırma aşamasından,  güneş enerji sistemlerinin son basamağı, tesis sözleşmesine kadar ,  maksimum oranda elektrik üretimi, seranızda yetiştirilen ürünler için havalandırma, ışık, ısı gibi ihtiyaçlarına uygun güneş enerji sistemleri uyguluyoruz.

İş ve proje ortaklıklarımızda; ziraat ,makina, bitki koruma, sulama, genetik, teknoloji , enerji, elektrik, inşaat, çevre mühendisi ve işletme, finans , mimar dallarında paydaşlarımız mevcutdur.

Çözümlerimiz ;

  • Arazinize ait sera işletmesi ön ruhsatlandırma şartlarının belirlenmesi,
  • Arazi özelliklerine ve bütçenize uygun büyüklük  kapasite ölçüsünü belirlenmesi,
  • Lokasyon konumuna ait güneşlenme verileri eşliğinde maksimum verimli ön tasarım,
  • Üretmeyi planladığınız mahsüllerle ilgili, tecrübeli mühendis çözüm ortaklarımızla seranın genel taslak projesinin yapılması,
  • Hibe, teşvik, kredi hizmetlerinin yürütülmesi,
  • Güneş enerjili seranıza ait güneş enerjisi elektrik  ve tarımsal üretim maliyet, fayda, geri dönüşüm fizibilitelerinin ayrıntılı yapılması,
  • Ruhsatlandırma ile ilgili tüm resmi ve gayri resmi gereksinimlerin yerine getirilmesi ve ruhsat alınması ,
  • Mimari, statik, mekanik, elektrik gibi proje hizmetlerinin yapılması,
  • Arazi tesviye, düzeltme, hafriyat çalışmalarının yapılması,
  • Sera metal alt yapı ankrajı için demir ve betonlu gerekli zemin hatılların yapılması,
  • Kare, kutu, boru, omega gibi projeye uygun kesit ve ölçülerdeki  galvanizli profil demirlerle güneş enerjili sera alt yapısının hazırlanması ve montajı,
  • Tasarım ve projelerinize uygun, sera metal alt yapısı ile montaj yerleri belirlenmiş, güneş paneli, inverter, panolar gibi güneş enerji sistem ürünlerinin montajı,
  • Resmi güneş enerji sistemi aşamalarının tamalanarak güneş enerjisi elektrik üretimi tesis sözleşmesinin imzalanması,
  • Güneş enerjisi servis ve bakım hizmetlerinin yapılması
  • Güneş enerjili sera işletmenizin tel çit, beton dış duvar ve arazi aydınlatma, kamera, alarm ihtiyaçlarının karşılanması,

SİZ HALA ELEKTRİK FATURASI MI ÖDÜYORSUNUZ ? SERANIZ DA MAHSUL , ÇATINIZDA ELEKTRİK ÜRETİN!

.

sera-gunes-enerji.mpeg

.

GÜNEŞ ENERJİLİ SERALARIMIZ

1- ‘SSU’    SOLAR SERA U

.

SSU modelimiz, tek koridorlu, tek katmanlı bir fotovoltaik seradır .

Kuzey-güney doğrultusunda paralel olarak düzenlenmiş birkaç seradan oluşan bir sistem olması durumunda, sistemde meydana gelebilecek kayıpları azaltmak için (kurulum yerinin enlem ve eğimine göre değişen) minimum gölgelenme mesafesine uyulmaktadır.

SSU Solar Seramızın tüm metal alt yapısı, maksimum direnç ve maksimum montaj kolaylığı sağlamak için ayrıntılı olarak tasarlanmış bileşenler ile, galvanizli çelikten içi boş bölümlerden oluşmaktadır.

Giriş seviyesinde ilk SSU sera versiyonumuz ortalama 6 m genişlik, ortalama yüksekliğin 3 m olduğu, arazi ölçüsü, yapısına ve tasarıma bağlı olarak dilenen sera boyunda uygulanabilen , tek yöne, tek eğimli, iç direksiz seralarımızdır.

Yük taşıyıcı metal altyapılarımız; 80 × 80 mm, 3 mm kalınlığında, 80 × 40 mm, kalınlık 3 mm, Ø 60 mm, kalınlık 3 mm, Ø 48 mm kalınlık 2 mm , 80 × 40 mm, kalınlık 1,5 mm, 20x60x40 mm, oluk kanalları, çubuklar, kafes kirişleri, bağlantı çubuğu , sırt lentosu, zemin kirişleri gibi malzemelerden oluşmaktadır.

Malzemelerin boyutları ve kalınlıkları, amaçlanan kurulum alanının yüklerine ve aşırı yüklenmelerine, en mesafesi, yüksekliğe, eğime ve seranın amaçlandığı kullanıma göre değişmektedir.

.

2- ‘SSM’    SOLAR SERA M

SSM sera modelimiz, tek koridorlu, tek katmanlı seralarımızın gölge boyu mesafelerinin boş bırakılmaksızın, çatısında güneş paneli sistemi olan ana sera ünitesine eklentili, güneş panelsiz sera ile bütünleşmiş bir fotovoltaik seradır .

sera-elektrik-satıs.jpeg
gnes-panelli-sera.jpeg

.

3- ‘SSV’    SOLAR SERA V

Birden fazla güneş yönü tercih edilen, iki kanatlı beşik tipi çatılardan oluşan ve her iki çatıyada güneş panellerinin kurulabileceği, doğu-batı, kuzey-güney gibi güneş yönlerinin tercih edilebileceği fotovoltaik seradır .

sera-elektrik-uretme.jpeg

.

.

GÜNEŞ ENERJİLİ SERA GÜN IŞIĞI İHTİYACI ÇÖZÜMLERİ

.

,

.

.

.

HAVALANDIRMA – SULAMA – NEM / ISI KONTROLÜ – OTOMASYON – UZAKTAN KONTROL ve TAKİP SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU SERALARIMIZDA OPSİYONEL MEVCUTDUR.

.

GÜNEŞ PANELLERİ PAHALI TAVAN/ÇATI SÜSÜ DEĞİLDİR !

.

.

Sera Güneş Paneli kaç para?

Sera Güneş Enerji Sistemi maliyeti; kurulacak lokasyona, arazi özelliklerine, uygun olan güneş enerjili sera sistemimize ve opsiyonel tercihlere, ölçülere bağlantılı olarak değişiklik göstermektedir.

Maliyetler açısından biligi sahibi olmamız adına 1000 m2 lik yeni kurulum bir serada m2 başına ;

ruhsatlandırma için; 15 usd /m2

sera arazi hafriyat/düzeltme ve ankraj temel hatılları ve sera metal alt yapısına : 50 usd /m2

araziye trafo elektrik hattı getirilmesi : 20 usd / m2

sera güneş enerji sistemi uygulaması ( performanslı ürünlerle / teşvikli ) : 130 usd /m2

ve ilave opsiyonel ihtiyaçları düşünebiliriz.

,

,

Sera Güneş Enerjisi için ne kadar alan gereklidir?

Sera güneş enerjisi sistemi için konumu , eğimi, gölgelenme alanları , kablo ve çalışma alanları düşünüldüğünde 1 adet 455 wh güneş paneli için net 2.17 m2 ve gölgelenme mesafeleri ve diğer sistem alan ihtiyaçları için 3,60 m2 olarak düşünebiliriz.

.

Sera güneş enerjisi aylık elektrik getirisi nedir?

Güneş panelleri üretildiği hücre çeşitine, üretim kalitesine, kurulduğu konuma ve güneşin gün içerisindeki ve mevsimdeki değişken güneşlenmesine göre , değişken ve dalgalı bir elektrik üretir.

2.Bölge için ( Ankara- Orta kuşak) performans ürünleri ile 1000 m2 net güneş panelli sera ges için Ocak – Aralık gibi kış ayları için aylık 15.000 – 16.000 kW elektrik üretirken , Haziran -Temmuz gibi güneşlenmenin çok olduğu aylar için aylık 37.000 – 40.000 kW , yıl ortalamasında aylık 26.700 kW/ay elektrik üretimi gerçekleştirmiş oluruz .

Güncel elektrik tarifesinin haziran 2022;

ve ticarethane tarifesinden 3,424 krş/kWh x 26.700kW aylık elektrik üretimi = 91.420,0 tl / ay getirisi olur ve güncel kur (16.8 tl/usd) ile 5441 usd/ay ve 1000 m2 serada 5.44 usd aylık elektrik üretiminden m2 de kazancımız olmuş olur.

50 usd sera metal alt yapı + 132 usd sera güneş enerji = 182 usd sera m2 maliyetimizi düşündüğümüzde seramızdaki tarımsal getiriler hariç ; 182 usd / 5,44 = 33,4 ay yani 2 yıl 8 ayda geri dönüş süresi gerçekleşmiş olur.

,

.

Güneş panelli fiyatları imalat türüne , hücre teknolojisi çeşitine, büyüklüğüne,kullanılan cam, aliminyum gibi v.b. ürünlerin kalitesine göre çeşitlilik göstermektedir.

Ancak güneş panellerini fiyatları ile kıyaslarken elektrik üretim test raporlarına ve değerlere, edinilmiş tecrübelere, mevcutda kullanılan bir gesden temin edilebilecek yıllık elektrik üretim değerlerine ve uluslaraarası ölçme ve değerlendirme analizlerini göz önüne alınarak fiyat/performans kiriterlerinde satın alınabilirliğini değerlendirmek daha doğru olur kanısındayız. Çok basit bir bakış açısıyla bize süt lazım ve süt üreterek kendi sütümüzü düşük maliyetle karşılamayı planlıyoruz. Her süt veren ve fiyatı diğerlerine göre ucuz olan ineği satın aldığımızda amacımıza ulaşamayarak bakım ve işletme maliyetleri altında da ekonomik ezginlik kaçınılmaz hale gelir. Kaç litre süt veren inek(performans) ve fiyat olarak değerlendirme açımızla yıllarca bizi sevindirecek bir güneş enerji sistemi sahibi olabiliriz.

,
,
,

Güneş Enerji Sistemi Ne kadar Karbon Salınımını Önler

,
,

Güneş Enerji Sistemi Ne kadar Ham Petrol Yakılmasını Önler

,
,

,

,

.

,

,

Keşif , Fizibilite, Sistem Tasarımı , Ürün Tedarikleri ,Uygulama , Kabul , Servis ve Bakım gibi ihtiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz.  (Keşif dahil tüm hizmetlerimiz ÜCRETLİDİR.)

✉ İLETİŞİM – TEKLİF İSTEYİNİZ ←← ←←

Çayyolu  & Siteler Üstü/ ANKARA adresindeyiz.

Whatsapp 0 (544) 770 18 06

fisinigunesetak@gmail.com

savingenerji@gmail.com

.

.

.

,